tirsdag den 11. marts 2014

Conflux


Jeg kunne godt blive sådan en, der altid har et sæt fine hulmønstrede strømper i gang. Det kunne jeg godt. Måske bliver jeg det også. Ikke lige med det samme, men sådan over tid.


Conflux


Jeg er solgt til de firkantede pinde. I hvert fald så længe de er meget tynde og beregnet til strømper.

Jeg synes faktisk det er ret vildt, hvor stor forskel der er på formen af pindende. Med masker rundt oim, burde forskellen vel egentlig være til at overse. Det er den ikke. Det er lige før jeg synes det er sjovt at strikke på de tynde pinde. Nu. Lige før.

Forsøget lykkedes. Må man sige. Jeg ledte længe efter et mønster, der ikke lignede alle de andre. Jeg kan godt lide de mønstre der smyger sig om foden. Det før hulmønstret her ikke - men resten. Maskerne lægger sig om foden i en form, der sidder rigtig fint.

Strømperne er strikket fra tåen og op. Det er supersmart, hvis garnmængden skal bruges op. Det er sikkert også supersmart i andre henseender. Jeg er bare ikke så vild med strømper strikket fra tåen og op. Jeg vil hellere den anden vej. Men når nu de var så fine.

Og jeg gør det også igen en anden gang. Hvis jeg støder på et andet fint mønster, der smyger sig om foden.


Conflux

Conflux


Selve hulmønstret er ganske enkelt. Når man først har regnet det ud. Det tog mig en hel del længere tid, end jeg helt forstod, da først jeg havde fattet det. Sådan er det nogen gange. Jeg kunne lige så godt have sidddet med næsen i diagrammet hele vejen igennem. For selvom det er enkelt, var det også en lille smule kompliceret.

Jeg kan godt lide kompliceret.

Og jeg kan godt lide de her strømper.

De er så fine. Under foden. Over foden. Bagpå. Foran. Og når jeg kigger langs siden.

Rigtig fine.





fakta3




Design: Conflux af Maria Näslund.


Garn: Lane Cervinia Strømpegarn. Jeg fandt det i Kvickly. Jeg er ikke sikker på det er Jordens bedste garn, men farven var fantastisk. Vintage Blue hedder den. Jeg har den også liggende i lilla. 

Garnet er en smule tykkere end strømpegarn er normalt. Hvor stor betydning for det færdige resultat det har haft, er jeg ikke helt klar over.

De færdige strømper vejer 87 gram.


Pinde: 2½ milimeter KnitPro Cubics


Størrelse: Small.


Conflux


Bemærkninger: Jeg var lidt i tvivl om hvordan den udtagning, der ligger langs siden af foden skulle forståes. Jeg valgte at strikke drejet i lænken mellem to masker til henholdsvis højre og venstre på hver side af foden. Jeg er temmelig sikker på, at det ikke er det der er forklaret, men det virker fint.

Ved hælen havde jeg også et forståelsesproblem. Eller rettere et problem med at få det til at se pænt ud. Jeg valgte at bruge German Shortrows. Der kan helt sikkert findes en forklaring på YouTube. German Shortrows er et nyligt bekendtskab, som jeg i første omgang synes var meget mærkeligt, men som vinder ved nærmere bekendtskab. Faktisk har jeg ikke lyst til at vende på andre måder fra nu af.

Jeg valgte at lukke af med Jenny's surprisingly stretcly bind off. Endnu engang et besøg hos YouTube værd. Jeg har brugt aflukningen før, og jeg synes den virker.


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan de ses lige her på Ravelry.

prikker

6 kommentarer:

  1. Pernille du kan dit håndværk og jeg er misundelig , på den gode måde :)

    SvarSlet
  2. Jeg kunne også godt blive sådan en der altid har et sæt fine hulmønstrede strømper i gang....jeg elsker at strikke den slags strømper og faktisk tror jeg at det er dig der har sat mig i gang :-) så fortsæt du bare med at steikke den slags, for det er inspirerende :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Anne, hvor vildt. Det vidste jeg ikke. Det er altid dejligt at kunne inspirere, og jeg synes helt klart du skal blive sådan en der altid har et sæt fine hulmønstrede strømper i gang :)

      Slet
  3. Nøej Hvor er de flotte !!!!!
    Du er bare så sej til at strikke strømper
    Er det en svær opskrift ? Jeg har prøvet at strikke på engelsk før men kun en enkelt trøje.
    Kh Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Helle, jeg synes ikke den var svær. Men det kommer nok an på øjnene der ser. Den er noget indviklet, specielt i forhold til hvor ud- og indtagninger skal sidde for at få maskerne til at sno sig om foden.
      Som udgangspunkt skal du bare gøre som der står.. men det er nogen gange lettere sagt end gjort :)

      Slet