onsdag den 18. november 2009

København


Rådhuspladsen

Sådan en dag hjemmefra, væk fra arbejde og pligter er forfriskende. Trætheden, jeg har mærket de sidste dage, er væk – i hvert fald for nu. En lang gåtur og masser af the og snak er gode ingredienser sammen med BedsteVeninden.

På Rådhuspladsen har nogen moret sig med blå maling. I første omgang troede vi, det skulle illudere afspærring eller det der ligner, når byrådspolitikere eller andre standspersoner skal holdes på afstand af glade horder.

Senere gik det op for os, det nok nærmere var en leg, for de blå striber fyldte hele byen og ledte os på vej, i første omgang mod Sommerfuglen og mine allerførste indkøb af KnitPicks. Jeg er nu den glade ejer at et stk wire og et sæt spidser. Hvornår de bliver taget i brug, er nok mest et spørgsmål om min tålmodighed, for indkøbt er de til min søsters trøje, der er nået dertil hvor der mangler, men også er sat på standby til glæde for gaveproduktioner.

Himlen var høj og solen skinnede. Fra taskens dyb blev solbriller fundet frem og handskerne endte hen ad vejen pakket væk, for der var ingen brug.

københavn

Længe efter mørkest frembrud vendte jeg hjem igen og da Lotte gjorde opmærksom på Leoniderne pakkede vi os godt ind og sad i mørket på altanen og kiggede efter stjerneskud.

Vi så fly og et par sattelitter, masser af stjerner men ikke mange stjerneskud. Selvom lyset kan lukkes ude fra bunden af altanen, var der alligevel lyst, men et enkelt langstrakt skud, der mest af alt ligende en forvirret ildflue over nattehimlen, blev det alligevel til.

Skudene skulle holde helt frem til lørdag, hvor Emilie og jeg skal med den gamle kasse på hyttetur langt ude på landet i skønne omgivelser. Vi håber på endnu en oplevelse med stjerneklar himmel og mulighed for ønsker.

4 kommentarer:

  1. Ærgerligt at der ikke var så meget at se - det kan ellers være en fabelagtig oplevelse.
    Men hatten af for at I gav Leoniderne en chance i novemberkulden :-)

    SvarSlet
  2. Det var rigtig hyggeligt at sidde der i kulden, det giver også nogle helt andre snakke om liv og død og universet set fra en 11-årigs øjne.
    Vi prøver igen på lørdag :)

    SvarSlet
  3. Hej Pernille!
    Den blå streg ligner til forveksling dén blå streg på omtrent 42 km., som om sommeren bliver tegnet op på gader og stræder her i Viborg i forbindelse med Viborg City Marathon :O) Håber ikke, I fulgte den hele vejen rundt... så havde I nok fået jer en ordentlig gåtur, og så kan det nok være, at jeres hyggelige stjernekiggeseance ville være blevet afkortet en del. Det lyder i øvrigt rigtig hygsommeligt!
    Mange hilsener
    -LisBethLys.

    SvarSlet
  4. LisbethLys, velkommen til.
    Det er da slet ikke utænkeligt at det er det den blå streg var der for. Vi fulgte ikke hele vejen med, så jeg ved ikke hvor lang den er :)

    SvarSlet