onsdag den 1. maj 2013

Éclairs


For et stykke tid siden hev Emilie en opskrift på eclairs ud af et gammelt blad. Jeg mente at hun så også skulle bage dem. Hun mente omvendt. Og så blev det ved tanken.


eclair2


Eclairs. I min bevidsthed har der altid været et strejf af eksklusivitet over kagerne med det smukke navn. Og når noget er eksklusivt må det nødvendigvis også være både kompliceret og meget svært at lave.

Jeg har stået med opskriften flere gange. Jeg har læst den igennem og tænkt at det skulle da nok kunne lade sig gøre. Jeg har ladet den ligge, for de gamle tanker om sværhedsgrader slog hver gang igennem.

Det har heller ikke hjulpet at Emilie elsker at se programmer som Masterchef og andet i samme skuffe, og lige præcis vandbakkelser af en eller anden grund ofte optræder som et billede på hvor galt det kan gå.


eclair4


I dag slog jeg til. Hentede fløde og chokolade. Resten stod i køle- og køkkenskabe. Og tænk. Det var slet ikke svært. Det var overraskende nemt. Måske fordi jeg havde overbevist mig om det modsatte.

Det var bare en underlig fornemmelse at lave noget, der mest af alt minder om en opbagt sovs. Og så stoppe det i ovnen.

Og så fik jeg oven i købet mulighed for at bruge resten af de engangssprøjteposer vi købte, dengang Emilie ikke mente at kunne undvære et ret omfattende sortiment af tyller.


eclair3


Opskriften? Sidder du måske og tænker.

Den får du lige her:


Vandbakkelser

80 gr smør
2 dl vand
100 gr mel
et nip salt
2 store æg

Varm smør og vand i en gryde, til smørret er smeltet.

Rør mel og salt i. (jeg valgte at si mel og salt ned i gryden under omrøring. Heldigt nok gad Emilie hjælpe, for lige der manglere jeg et par arme).

Slå dejen sammen til den slipper. Afkøl lidt (jeg ventede cirka ti minutter).

Pisk æggene og rør dem i.

Sprøjt dejen ud i tykke, aflange kager med en sprøjtepose. (Der skulle være dej til 8 vandbakkelser. Så bliver de store. Jeg fik 16 ud af min portion).

Bag dem 25-30 minutter i en 200 grader varm ovn. Ovndøren må IKKE åbnes de første tyve minutter.

Tag kagerne ud og lav et lille hul i siden, så dampen kan slippe ud. Akøl på en rist.


eclair1


Creme og pynt

3 dl piskefløde
75 gram god mørk chokolade

Flormelis
Pulverkaffe
Kakao

Pisk fløden, vend hakket chokolade i og eventuelt lidt flormelis.

Fyld kagerne med creme.

Pynt kagerne med glasur. Lav gerne to - en med  kaffe og en med kakao.


Velbekomme - og pas på. Her er de næsten allesammen allerede væk.

6 kommentarer:

  1. Hvor ser de professionelle ud! Rigtig fine (;

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne. Smagen var også rigtig god :)

      Slet
  2. HÄRLIGA bilder:)och jag följer din blogg nu.

    Om du gillar inredning och mode, kan du kolla in min blogg:)

    Ha en kanondag

    LOVE Maria från inredningsvis.se
    (sverige)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Maria, jeg vil i hvert fald kigge indenfor hos dig :)

      Slet
  3. Uhm, jeg elsker vandbakkelser og har bagt mange af dem før hen, men jeg var ikke klar over at Eclair var aflange vandbakkelser ;-) Vil du ikke godt holde op med al det bagen, jeg bliver lækkersulten ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lene, jeg skal prøve, men det er så hyggeligt at bage... og mine fedtdepoter synes vist det samme :)

      Slet