søndag den 21. april 2013

Snoninger i ankelhøjde


Anders elsker snoninger. For ham er strik og snoninger den bedste kombination.

Specielt på sokker.


Sokker til Anders


Sokker til Anders


Han har efterhånden en imponerende samling, men når man arbejder på et værksted og bruger sokker året rundt, kan det være en god ide at få nogle nye ind imellem.

Jeg havde lagt mærke til at samlingens ældste var ved at være noget slidte med huller, filtning og manglende elastisitet til følge. Så da jeg i starten af året stødte på strømpegarn af den fornuftige og forholdsvis billige version af slagsen, købte jeg og lagde i bunken af endnu ikke startede projekter.

I skrivende stund indeholder den kurv kun et projekt.

Jeg startede ud med en blok og ideer til en flok snoninger, men inden sokkerne var færdige havde snoningerne ændret form og Anders trippet efter færdiggørelse et stykke tid.


Sokker til Anders


Ligesom den grønne top har de ligget og ventet på solskin og Photoshoot. Og måske også som lokkemad for hjælpen til tryk på kameraknappen.

Altså stillede han op, viste ben og vrikkede med tæerne. Sokkerne kunne han efterfølgende hjembringe, hvilket igen bragte lykke og kys til mig.

Ren win win.
Design: Sokker med snoninger. Snoningerne er min opfindelse, opskriften den gamle og gennemprøvede, som vores bedstemødre har strikket dem for længe, længe siden.


Garn: To par sokker - begge af Bumbo Strømpegarn. Ikke ens, men heller ikke helt forskellige.

De brune er strikket af to tråde. Dels en ensfarvet mørkebrun og dels en stribet i brede farveskift. Tråden er spundet og tvundet og mens der efter sigende skulle være lige lang løbelængde på de to, virkede den stribede en smule tykkere end den ensfarvede.

De grønne er strikket af to tråde fra samme nøgle. Et entrådet garn i skønne skiftende grønne toner. Garnet skulle efter sigende indeholde Aloe Vera.

Det brune par vejer 171 gr, mens de grønne nøjes med 146 gr.


Pinde: Strømpepinde 4 mm.


Størrelse: 46.


Sokker til Anders


Bemærkninger: Sokker er altid godt. Mere er der som sådan ikke at sige om de her


Har du lyst til at se flere billeder af sokkerne, kan de brune og de grønne hver for sig findes på Ravelry.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar