søndag den 5. februar 2012

Snoninger med snoninger på


Anders holder meget af sokker med snoninger. Han holder på at højdevariationen i det strikkede får luften mellem sok og sko til at stå stille, og varme endnu mere end bare sko og sok.


sok2


Derfor var det ønsket om snoninger der stod øverst, da jeg ledte efter endnu et mønster til sokker. At valget faldt på Whitney Pier Socks, der er et udpræget feminint mønster med både snoninger og huller, kan umiddelbart være lidt mærkeligt, men jeg mente at være i stand til at omforme nok til, at få et mere maskulint resultat.

Med en mønsterrapport på toogfyrre rækker, var det ikke et projekt der fungerede særlig godt sammen med snak og hyggeligt samvær. Derfor pakkede jeg det også hurtigt væk, og kom først i gang igen længe efter, jeg i første omgang forventede at være færdig.


sok1


Omvendt var det bemærkelsesværdigt nemt at glemme alt om huller og sammenstrik, selvom mønstret så sandelig krævede koncentration.

Den først sok tog tid. Da den anden først kom på pindene gik det til gengæld overraskende stærkt. Også selvom jeg ikke havde skrevet alle mine ændringer ned, men blot forventede at kunne huske.

Hvis jeg har lavet nogen forskelle, er det ikke umiddelbart synligt i det færdige resultat, og Anders er glad. Dog knap så glad for at blive sendt ud i sneen og kulden til Photoshoot.

Design: Whitney Pier Socks af Luise O'Neill.


Garn: Hot Socks Tweed fra Four Seasons Gründl. jeg har strikket i farve nummer 47, en brunmelering med nister i flere farver. Et enkelt nøgle vejer 150 gr, og er alt rigeligt til et par store herresokker.

De færdige sokker vejer 141 gr.


Pinde: Strømpepinde nr 3.


Størrelse: Jeg strikkede efter mønsterets størrelse small. Med lidt større pinde endte det med at passe rigtigt fint til Anders' fødder i størrelse 46.


sok3


Bemærkninger: Jeg strikkede ribben øverst dobbelt så bred og gentog rapporten til den ønskede længde. De indtagninger der skulle til, for at tilpasse snoningsmønstret til glatstrik, fordelte jeg efter bedste overbevisning i overgangene mellem mønster og hæl og tå.

Jeg undlod at slå om, for at få et mere maskulint præg. I stedet valgte jeg enten at strikke de to masker, der skulle strikkes sammen umiddelbart inden eller efter omslaget ret eller vrang, som det passede eller snoede maskerne.


Har du lyst til at se flere billeder af sokkerne, kan de ses lige her på Ravelry.

15 kommentarer:

 1. Det kunne da lige passe andet, naar du strikker saa flotte nogle sokker, saa har han da bare at stramme an til fotoshopping; men det gjorde han jo ogsaa. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde han Tina, og stod helt stille til jeg mente at have billeder nok :)

   Slet
 2. Wauv - skæppe skønne er de! Rigtig vikinge-maskuline :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lykke. Og jeg blev faktisk helt glad for at strikke dem :)

   Slet
 3. Hvor er de dog flotte de sokker :)

  SvarSlet
 4. Wauv, de er sindsygt flotte!

  SvarSlet
 5. De er virkelig flotte! Kan godt forstå, at han er glad

  SvarSlet
 6. Jeg er målløs over at du kan holde styr på alle de snoninger, resultatet er meget flot og det lyder da helt rigtigt med Anders teori om at mønstrene gør at de holder bedre på varmen. jeg ville ønske jeg kunne strikke som du, men jeg har altid været meget langsom med mine strikkerier og sådanne mønstre ville helt sikkert tage mig en evighed. kærlig hilsen Evi

  SvarSlet
  Svar
  1. Evi, sådan noget kan jeg. Det tog mig lang tid at indse, men jeg er god til at overskue ting som strikkeopskrifter og andet af samme slags. Jeg kan hurtigt ud fra en tegning fornemme det færdige resultat. Jeg kan se et hæklet mønster og gå hjem og eftergøre det.
   Det er evne jeg sætter temmelig meget pris på.

   Så selvom jeg synes sådan et mønster er rimeligt simpelt at overskue, ved jeg godt det ikke er alle, der har det sådan. Heldigvis er vi forskellige, og der er andre ting jeg er mindre god til :)

   Slet
 7. Ja men dog, endnu et par flotte sokke fra din hånd. Du er da rent sokke ekspert.

  SvarSlet
 8. hart du en opskrift man kan få du kan skrive til mig på anette@teknik-musen.dk hvis du har det

  SvarSlet