torsdag den 2. februar 2012

Æblekage som samlesæt


Jeg har prøvet mange forskellige æblekager af, men den jeg vender tilbage til, den som jeg synes smager bedst, er uden navn.

Opskriften fandt jeg for år tilbage på nettet, men jeg kan ikke huske hvor. Til gengæld er jeg helt sikker på, at jeg aldrig tidligere har medbragt kagen som samlesæt.

Det fungerede fint. Faktisk ovenud godt.


Kagesamlesæt


Dejen havde jeg fordelt i to små bokse, af den slags der kan smides ud efter brug. To fordi så slap jeg for at dele den undervejs. Det var måske næsten skudt over målet, men nogengange er overdrivelse helt i orden.

Æblerne havde jeg skåret og presset ned i endnu en boks. Presset og alligevel måtte jeg spise et par både, inden jeg kunne få plads til dem alle.

I den lille grønne skål havde jeg blandingen af mandler og kanel til toppen. Der burde også have været perlesukker blandet sammen med, men det havde jeg ikke lige, og måtte alligevel købe, hvorfor perlesukkeret sammen med tærteformen og den lille grønne boks, var det eneste, der skulle med hjem.

Jeg havde også en bøtte creme fraiche blandet med vaniliesukker, men den var allerede sat i køleskabet, da jeg fandt kameraret frem.


Den færdige kage


Det var mine fordelinger - men hvad så med opskriften, spørger du måske.

Den kommer her:



150 gr sukker

150 gr blødt smør

2 æg

150 gr mel

1 tsk bagepulver

4 store æbler

100 gr grofthakkede mandler - gerne med skrællen på.

lidt kanel

perlesukker


Jeg vælger økologisk, når jeg kan komme til det, men jeg er sikker på den også smager godt med andre valg.


Smør og sukker røres hvidt. Æggene røres i et ad gangen. Mel og bagepulver blandes og røres i dejen.

Æblerne skrælles og skæres i tynde både.

Halvdelen af dejen smøres ud i den ønskede form - en tærteform af gængs format er en god størrelse.

Hæld alle æblebådene ovenpå. Der er mange og de behøver ikke ligge pænt.

Den anden halvdel af dejen fordeles over æblerne. Det er stort set umuligt at gøre pænt, eller dækkende. Så bare på med dejen i klatter.

Øverst hældes mandler, kanel og perlesukker.

Kagen bages i ovnen på nederste rille ved 175 grader i cirka 45 minutter.


Spis den lun med creme fraiche blandet med vaniliesukker til.

10 kommentarer:

  1. Mums... Den ser virkelig lækker ud.
    Må prøve snart.
    Tak for opskriften og tip.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mosekonen morgendug, jeg synes den er rigtig lækker, så prøv du bare løs :)

      Slet
  2. Savle savler :-)
    Og hvor herligt at du medbringer samlesæt kage!

    SvarSlet
    Svar
    1. Losarinas mor, det kan klart anbefales at medbringe samlesæt :)

      Slet
  3. Apple CRUMBLE !

    Denis (f)

    SvarSlet
  4. Den smager jo fantastisk!
    Jeg bagte den for 14 dage siden, og nu er jeg forbi igen for at lure på opskriften, da vi skal have den igen idag ;o)
    Hav en god og solrig søndag!

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekommen Julie. Dejligt andre også synes den er god :)

      Slet