Bolden har været i aktion, støvsugeren har været luftet og jeg føler mig i den grad aktiv.
I køkkenet står orcideerne i vand, mens svovldampene fylder. Vi bruger arvesølvet til dagligt, men pasningen er vi knap så gode til. Jeg kan egentlig godt lide når det er lidt anløbent, men det kan også blive for meget. Når det sker, tyer jeg til den nemme løsning.
Krøllet staniol i bunden af et fad og masser af salt og kogende vand. Jeg har på ingen måde styr på kemien, men jeg ved det virker. Det meget anløbne sølvtøj dukker op fra badet fint og skinnende. En omgang pudsning som afslutning ville helt sikkert være på sin plads. Men der springer jeg over.
For efterhånden længe siden fandt Emilie og jeg små hotpacks hos Søstrene Grene. Ideen med mulighed for lommevarme på kolde dage, synes jeg er fantastisk. Alligevel har de fået lov at ligge, mens isvinteren de sidste dage har gjort sit indtog.
Jeg kunne ikke lide indpakningen. En sok af acryl eller noget andet skræmmende. Jeg er på ingen måde sikker. Men nu er der strikket nyt og de er allerede pakket til næste ekspedition udenfor.
Bittesmå sweaters til små røde varmedunkeformede hotpacks. Eneste minus er den tid der skal bruges på at koge dem efter brug, så de igen er klar til varme.
Jeg ved ikke hvor meget brug jeg får for dem på cykel, men de kan sikkert også bruges, hvis den kolde vind skulle finde indenfor.
Design: Mit helt eget og opfundet undervejs.
Garn: Hot Socks Tweed fra Four Seasons Gründl. jeg har strikket i farve nummer 47, en brunmelering med nister i flere farver, og 44, en lækker blå melering. De sidste rester fra sokker til Anders.
Jeg brugte i alt 28 gram.
Pinde: Strømpepinde nr 3 og 2½.
Størrelse: De færdige sweaters er cirka 8 x 13 cm.
Bemærkninger: Jeg strikkede nedfra og op. Startede med Judys Magic Cast On, som jeg også bruger til Hexipufftæppet. Den samme opslagning bruges ofte til strømper strikket fra tåen og op.
Jeg startede med 32 masker og tog yderligere 4 masker ud på anden eller tredie omgang. Herfra strikkede jeg lige op, lavede et vrangstrikket hjerte på begge sider af maven med en drejet retmaskekant.
Da jeg nåede den ønskede højde, skiftede jeg til de mindre pinde og strikkede rib til længden passede med et ombuk og lukkede af.
Har du lyst til at se flere billeder af lommevarmerne, kan de ses lige her på Ravelry.
Super flot detalje med det hjerte... :o)
SvarSletTak, Mor Lotte :)
SvarSletDe er ualmindeligt søde. God ide!
SvarSletChristunte, afprøvede må jeg indrømme at garnet næsten er for tykt.. Det er svært at mærke varmen fra varmepakken gennem alt det uldne.. Men fint ser det ud. Og måske laver jeg en dag nogle nye - i tyndere garn :)
SvarSlet