fredag den 24. februar 2012

Mulberry Hat


Til jul ønskede jeg og fik bogen Modern top-down knitting. Har du ikke set den, er den absolut et besøg værd.

Jeg bruger oftest strikkebøger som inspiration. Det betyder ikke, der ikke kan være modeller, der skriger efter at blive strikket. Helt som de er.

En af dem er Mulberry hat.


Mulberry hat


Da jeg ledte efter garn til Hallet's ledge, viste det sig at jeg ikke alene lå inde med garn til trøjen, jeg havde også et par nøgler af samme kvalitet, men en anden farve. Denne gang brun med nister af flere forskellige farver.

Jo mere jeg strikkede på trøjen, jo større blev beslutningen om, at omdanne den anden farve til en hue. Slet ikke nogen dårlig ide.

Design: Mulberry Hat af Kristina McGowan.


Garn: Uldgarn fra Netto. Jeg købte det engang sidste år, og har ingen anelse om hvilken type uld, det drejer sig om. Banderolen siger uld. Det var samarbejdsvilligt at strikke med og det gik stærkt.

Den færdige hat vejer 66 gram.


Pinde: Pinde nummer 4. Jeg startede med strømpepinde og skiftede til en rundpind, da der blev lidt for mange masker til strømpepindene.


Størrelse: Jeg strikkede efter størrelse small.


Mulberry hat


Bemærkninger: Mit garn passede ikke helt til strikkefastheden, hvorfor jeg med fuldt overlæg valgte størrelse small. Jeg vidste godt den færdige hue ville blive en smule større end beregnet, og ville det.

Jeg er så absolut tilfreds med resultatet og fulgte opskriften helt efter foreskrifterne. Bortset fra skyggen. Jeg synes skyggen efter opskriften blev for lille og strikkede fire-fem omgange mere, inden jeg lukkede af.

Jeg er ikke hundrede procent sikker, men for mig at se er det samme sket med den hue der er afbilledet i bogen.

I øvrigt er den ret god, når man glemmer solbrillerne en solrig vinterdag.


Har du lyst til at se flere billeder af huen, kan de ses lige her på Ravelry.

4 kommentarer: