søndag den 29. januar 2012

Mystery Socks 2012


mystic7


Søndag er sidste dag i udleveringerne af clues til årets mystiske sokker. Således var jeg da også rimelig hurtigt i gang, efter en kop the og lidt bladren i den igangværende bog.

Det tager ikke lang tid at strikke tådelen af sådan et par strømper, og nu er jeg indehaver af et par smukke grønne strømper med et helt fantastisk blomstermønster spredt ud over både ben, fødder og tæer.

toenhalv er tynde pinde, og jeg har ikke tidligere følt mig trukket mod netop den størrelse. Men der er sket noget. Kan jeg mærke. Alle de smukke strømpeopskrifter der findes rundt om, og ønsket om tyndere beklædning til fødderne, har givet mig lyst til at kaste mig over de tynde pinde og de spændende mønstre.

Måske ikke lige i dag, men sådan hen ad vejen. Tror jeg.

De første er i hvert fald færdige, de er monteret på mine fødder, og jeg har ingen planer om at tage dem af resten af dagen. De sidder nemlig godt.

Og med det hvide drys, der pludselig er faldet i nat som baggrund, fik jeg også lige foreviget dem. Selvom jeg stadig er ked af, ikke at kunne få den smukke varme grønne farve frem, som garnet egentlig har. Faktisk er jeg begyndt at overveje om det er computeren her, der har helt andre farveindstillinger, end jeg synes den skal have. Men det er der vel råd for.


mystic5

Design: Mystery Sock 2012 af Kirsten Kapur.


Garn: ShiBui Sock i farven Seaweed eller 7498, som skiltet antyder.

Jeg endte med at bruge præcis 85 gram til hele parret.


Pinde: Strømpepinde nr 2½. Jeg brugte to sæt, og strikkede begge strømper samtidig.


Størrelse: Mine lægge er så tilpas volumiøse at det tit er svært at finde lange støvler, jeg rent faktisk kan lyne. Derfor startede jeg med M/L og skiftede undervejs til S/M.


mystic6


Bemærkninger: Jeg lagde ud med den største størrelse og skiftede midt i de første blade til den midste størrelse. Det var meget nemt, men det viste sig senere at de mønster jeg strikkede efter var forkert, så en omstilling efter det rigtige mønster vil være lidt sværere at gøre pænt. Heldigt for mig, men knap så heldigt, hvis andre vil gøre det samme.

Min strikkefasthed var en smule for stor. Formentlig fordi garnet var en smule for tykt i forhold til det anbefalede. Det betød at jeg skar det yderste af mønstret på foden af. Der skulle egentligt havde været endnu et par blade.

Samtidig valgte jeg at korte tåen en smule af, ved at starte indtagningerne på hver omgang allerede fra række 14 i stedet for kun de sidste tre omgange. Det gjorde min tå tre omgange mindre, og pasformen helt perfekt.

Eller næsten. Strømperne er lidt store, men det betyder ikke noget.


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan de ses lige her på Ravelry.

4 kommentarer:

  1. Hvor er de smukke, Pernille :-)

    SvarSlet
  2. Ualmindeligt smukke sokker i en skøn farve! Tynde uldsokker er simpelthen noget af det bedste at have på - og da specielt i et vejr som vi har nu. Du giver mig helt lyst til at slå op til sokker igen. Der findes jo så mange smukke mønstre.

    SvarSlet
  3. Tusind tak Irene. Det er vildt så mange smukke mønstre der findes. Jeg får lyst til at strikke dem allesammen, bare efter et hurtigt kig :)

    SvarSlet