onsdag den 14. maj 2014

Ikke helt som planlagt


Altanen - maj 2014


Jeg blev våd, da jeg kørte hjem i dag. Regnen faldt støt og det var rart at det var på hjemvejen og ikke på vej ud. Jeg har ikke noget mod at komme gennemblødt hjem, når der er varme tæpper og tørt tøj at skifte til.

I morgen ser vejret heldigvis ganske anderledes ud. Loves det. I morgen er dagen for den årlige Tivolitur. Firs forventningsfulde børn er klar. Vi plejer at tage af sted onsdag før Kristi Himmelfart, men når den dag en sjælden gang imellem falder sammen med niendeklassernes sidste skoledag, flytter vi til torsdag før Store Bededag.


Altanen - maj 2014


I SFO'en arrangerer vi i øjeblikket det sidste store familiearrangement inden den nye skolereform træder i kraft. Det er langt fra sikkert at der bliver de samme muligheder fremover og vi satser stort. Det kræver overblik. Og møder. Sammen med planlægning, træning, maling og alt muligt andet.

Dagens første møde var derfor også dedikeret arrangementet. Jeg sidder i styregruppen og er med til at få enderne til at nå sammen. Det ser godt ud og måske er vi i virkeligheden langt længere end beregnet. På de fleste punkter. For selvfølgelig skal der være hængepartier. Dem fik vi sat fokus på. Det er en vigtig ting.

Dagens andet møde var i personaleregi. Helt som vi plejer om onsdagen. Vi nåede det vi skulle og glæder os vildt til hverdagen i næste uge begynder at hænge lidt bedre sammen. Det er unægteligt nemmere at nå rundt når den ene kommer tilbage fra barsel og den anden kan begynde et helt nyt job. Og vi andre ikke længere skal skrive referat for hvert tredie møde. Det sidste er vigtigt!

Dagens tredie måde var igen i familiearrangementets tegn. Aktivitetgruppen mødtes og forunderligt nok viste det sig at vi har styr på det hele. Vi har plads til lidt mere og alting begyder at falde i hak. Sådan noget giver plads til snak af helt anden karakter. Det er også vigtigt.

Dagens fjerde møde var som udgangspunkt det mest interessante. Men blev noget ganske andet. Sådan er det nogen gange, og nogen gange skal der være plads til forandring. Dagens fjerde møde handlede om skolereformen. Om teams og om samarbejde. Om at sætte sig sammen med fremtidige samarbejdspartnere, se hinanden i øjnene og sige pænt goddag.

Sådan blev det ikke. For fagfordelinger er vigtigere. Tiden løb fra planerne og alle var enige om, at det med at sætte sig sammen må blive en anden dag. I stedet fortrak vi til SFOlederens kontor og ganske automatisk blev det til endnu et møde om familiearrangementet. Pludselig sad vi der alle, punkter kunne deles og planer kunne lægges. For os var det vigtigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar