mandag den 12. maj 2014

Tak for en dejlig dag


Mogenstrup Kirke


er længe siden jeg har været til en konfirmation, der i den grad emmede af at konfirmanderne har haft en fest sammen med præsten i de otte måneder inden.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at det skyldes præsten, der ikke bare havde humor, men også bare virkede som et afsindig dejligt menneske. Hun holdt en fantastisk tale til konfirmanderne og guidede følget i hvornår vi skulle rejse os og sætte os igen på en sjov og meget rummende måde. Hun lod sig ikke gå på at skrigende og grædende børn i følget, og hun fortalte om de otte måneders samvær med konfirmanderne på godt og ondt, og åbnede op for en flig af alt det de havde haft sammen.

Hun tog udgangspunkt i historien om hvordan vindruedrueplanter skal passes for at kunne bære frugt. Om hvordan det fraklippede visner, mens de grene der får lov at stå bliver stærke og vokser sig store. For at synliggøre historien havde hun været på planteskolen og købt en vindrueplante til hver enkelt af de enogfyrre konfirmander der står for skud i år. Jeg synes det var en fantastisk gestus, som rækker mange år frem og som også kaldte på en morsom historie, da hun stod på planteskolen og gartneren forsigtigt spurtge ind til om hun stod for at starte egen avl. Hun stod i en bøgeskov, hvor en hel del af bladene var af karton og påskrevet konfirmandernes ønsker for fremtiden, mens hun ønskede alt det bedste for dem allesammen.


Far, mor og barn... nu indtrådt i de voksnes rækker :)

Überlækker kage


Hjemme igen fortsatte dagen helt efter Nicklas' ønsker og kulminationen var den afsindig flotte kage Helena i al hemmelighed havde kreeret med yndlingsklubben som vartegn.

Og så er der vist i øvrigt lagt i ovnen til indkøb af temmelig mange af de eftertragtede fodboldtrøjer.

Tak for en dejlig dag.

2 kommentarer:

  1. Hun lyder da som en præst som virkelig vil de unge og også kan formidle det hun vil have frem. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Catarina, jeg tror hun er rigtig dejlig at være sammen med. Sådan en, der kan få ungerne til at møde op og synes det er spændende :)

      Slet