lørdag den 11. august 2012

Skoleklar


På mandag åbnes dørene for endnu et skoleår. Emilie og ottende klasse er klar til kamp. De sidste dage er tankerne sat i skoleregi og mangler er dukket op til overfladen.


Skoleklar


Længe handlede det om en ordentlig lommeregner og en vinkelmåler. Det sidste noget, der er indkøbt i rå mængder gennem årene, det første noget der længe har stået på ønskelisten, men med mulighed for lån fra den dengang hjemmeboende storebror, ikke reelt et must.

I aftes blev hun sat til at skrive en liste, og lige pludselig var flere andre ting også et ønske til det kommende skoleår.

En tur i centret kunne give os alt hvad vi manglede og mere til. faktisk stod der ikke blyanter på manglelisten. Emilie har masser af blyanter. Alle af den slags, der skal spidses. Spidsere er heller ikke noget problem. Til gengæld har hun mere end en gang gjort opmærksom på, at hun ikke kan lide stiftblyanter - de knækker hele tiden, mener hun.

Da stiftblyanterne nu var oppe og vende, kom hun i tanke om, at hun da vistnok aldrig har ejet en stiftblyant - formentlig på baggrund af det foregående, som måske i højere grad er fordomme.

Som en introduktion valgte vi at forsøge med en smule tykkere stifter end den normale halve milimeter, og kom hjem med to blyanter til stifter og matchende stifter i en størrelse nul komma syv.

Resten fandt vi hurtigt og jeg supplerede med en passser, for nok har hun en, men den er af en temmelig ringe kvalitet.

Notesbøger, lektiebøger, papir og bogbind venter vi med. Dels fordi hun har masser af papir og notesbøger, dels fordi hun ikke var helt sikker på om en lektiebog eller kalender er nødvendigt og endelig fordi vi ikke ved, hvilke bogbindsmuligheder, der bliver brug for.

Det sidste ender nok med tegnepapir, for jeg fortalte om Marinas gode ide, med mulighed for dekoration, og også ideen om en indbygget læsesnor. Begge ideer faldt helt i tråd med Tøsebarnets ønsker. Nu mangler vi bare at bøgerne uddeles og slæbes med hjem til indbinding.

2 kommentarer:

  1. Ahh skolestart med forventninger om et nyt år med masser af muligheder :-) God vind til den unge dame.

    SvarSlet
  2. Tak Lene. Jeg tror det bliver et godt år :)

    SvarSlet