fredag den 17. august 2012

Ny og spændende strik


Sommeren, bliver husket for alle de sjaler jeg nåede at strikke. Efter min bedste overbevisning er der masser af sommer tilbage, og dermed også masser af tid til sjalsstrikning. Emilie har for eksempel peget to ud, hun forventer at blive udstyret med....

Det der lige nu er på pindende er dog ikke til Emilie. Til gengæld tegner det ret spændende.


Dandelion an a medow - clue #1


Clue nummer to er netop afsluttet, og til en forandring er jeg bagud. Det betyder at jeg havde mulighed for at kigge lidt i næste mønsterdel, og dermed vide at alle de mange masker skulle tælles op og deles på midten.

En helt ny måde at strikke først en kant, og siden resten af sjalet. Men spændende synes jeg. Og midtermasken nåede at blive markeret på sidste pind af clue #2.

Jeg er ret imponeret af det bånd, der fremkom i løbet af andet clue. Det krævede en hel del flytten frem og tilbage, da garnet skulle snoes om tre masker med en maskes mellemrum hele vejen hen over samtlige masker - tre gange.

Faktisk var snoningerne slet ikke det værste. Bagsiden derimod. Tilbagepinden, hvor de tre sammensnoede masker skulle deles og strikkes hver for sig. Det trak tænder ud. I virkeligheden nok mest fordi jeg ikke har valgt det mest geniale garn til netop det her projekt.


Dandelion an a medow - clue #2


Jeg vil så gerne have ryddet lidt ud i lageret. (Så er det også nemmere at overbevise mig selv om rettigheden af at købe nyt...). Altså valgte jeg den store cone med en hørblanding, der har stået det meste af tyve år. Lige siden jeg gik på seminariet og købte stort ind, fra en medstuderende, der havde omdannet hele sit hjem til en stor garnbutik.

Garnet er ikke kun ufeksibelt. Al den hør giver ikke ligefrem et spændstigt garn. Det er også temmelig tyndt. Faktisk beregnet til maskinstrik. Derfor strikker jeg med tre tråde.

Prøv lige at forestille dig, at skulle seperere tre masker af tre tråde, der er snoet tæt sammen, fra hinanden...


Heldigvis bliver det så pænt :)

6 kommentarer:

 1. Hvor ser det smukt ud, og jeg tror, at det bliver alt mosleriet værd, når du bliver færdig. Wauw, jeg er betaget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sifke, jeg tror det bliver rigtig flot, og den manglende uld vil være dejlig på varme sommerdage :)

   Slet
 2. Det ser vel nok spændende ud, jeg bliver da helt ærgerlig over at jeg ikke har set den KAL, venter dog spændt på dit færdige resultat, så kan jeg jo overveje om jeg vil købe mønsteret til fuld pris;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Trillemor, du kan nå det endnu. Jeg har besluttet at nu er det slut. Selvom jeg falder over flere KALs, så skal jeg holde mig væk. Nok må være nok :)

   Slet
 3. Det ser ud til at blive et fint sjal. En skøn douce rosa farve.

  SvarSlet
 4. Den er nu ikke så rose i virkeligheden, Irene. Men den er douce og jeg tror det bliver rigtig godt :)

  SvarSlet