lørdag den 4. august 2012

I frisørens vold


Så kom hun endelig hjem. Emilie. Efter en uge, der helt sikkert ikke har været den bedste blandt sommerferiens mange uger, var det dejligt endeligt at have hende inde døre igen.


Efter endt klipning


Nu var jeg der jo ikke. Så ud over alle de fordomme og forestillinger jeg har kunne skrabe sammen, hver eneste gang hun har ringet hjem, har jeg ikke meget andet end erfaring, at have mine meninger om ugen hos det fædrende ophav i. Så nok om det.

Og så alligevel - jeg kan ikke lade være med at være en lille smule målløs over, at hun kom hjem, helt uden henvisninger til hendes fødselsdag. Helt uden gave - og det selv om hun havde en med den anden vej. Så tanken om glemsomhed er svær at argumentere for.
Men det er jo bare min mening.


Før - med det hjemmeklippede.


Noget helt andet er frisøren. Det var nemlig i dag, det længe ventede frisørbesøg skulle løbe af stablen. Vi er mest til hjemmeklip, så gemmengående klipninger er her ikke meget af. Men med ønske om frisørklip, var det ikke svært at finde den rette gave til hende, dengang tidligere på sommeren, da det var dagen for dagen. Blandt udpakningerne lå derfor et gavekort til vask, klip og føn.

Emilie havde kigget billeder på nettet, og med frisørens hjælp, fandt de frem til det rette anslag. Der røg ret meget af. Både fra ender og længere inde i håret. Emilie har nemlig, efter frisørens udsagn, ufattelig mange hår. De er fine, men der er mange af dem. Altså tyndede hun godt ud, for at få noget at tyngden af og give mere fylde.

Endelig tørrede og satte hun håret uden de store falbelader. Hun forklarede og viste, både til den mere hverdagsagtige hårpleje, men også når der skal være lidt mere sving i skørterne. Hun endte med en lille smule voks. Ikke meget. Kun lige nok til det naturlige look, og et Tøsebarn, der ikke gik fra frisøren med en frisure, hun umuligt vil kunne genskabe.


Efter - med frisørens fine behandling


Det synes jeg, var et helt igennem fantastisk træk. Hun har fået viden, uden at behøve føle sig forkert, når hun selv står med det. Alt for mange gange har jeg oplevet det modsatte. Her skal siges stor tak til frisøren.

Tøsebarnet er glad, og turen fortsatte til posthuset med afsendelse af en hemmelig gave og videre til H&M, hvor fødselsdagsgavepengene fra farmor og farfar fik ben at gå på. (De kunne nemlig godt huske det).

8 kommentarer:

 1. At huske fødselsdage kan åbenbart være svært, og jeg må desværre tilføje, at jeg personligt har undret mig rigtig mange gange over, at det kan komme bag på nogen, at juleaften falder d. 24.12.

  Flot frisure, iøvrigt.

  SvarSlet
 2. Ja, åbenbart Sifka :)
  Og tak - iøvrigt.

  SvarSlet
 3. Hej Pernille.
  Smuk og dejlig datter du har! Og en meget klædelig ny frisure.
  Jeg synes at du skal ringe til det fædrende ophav og fortælle ham om den glemte fødselsdag! Det er bare for tarveligt af ham.
  Hvis det er fordi han ingen penge har, så skal han sige det til hende! Det er jo en ærlig sag at være på r...., men man skal sige det. Og et kort og en blomsterbuket fra naturen er vel til at overkomme? Godt at Emilie har dig.

  SvarSlet
 4. Du har ret Jannie, og tak. Det burde jeg gøre!

  SvarSlet
 5. det er meget flot og klæder hende super godt.
  Selv er jeg også til hjemmeklip og klipper os alle herhjemme, men indrømmer gerne at frisører kan altså noget, som giver det et pift mere.

  min erfaring med glemte fødselsdage er, at det simpelt hen ikke er noget mænd går så højt op i, det er bare en dag som alle andre og de vil meget hellere give gaver på tilfældige dage eller vise deres kærlighed på andre måder end med gaver.

  SvarSlet
 6. Evi, jeg vælger også bare at undre mig. Det er bare aldrig sket før, og retfærdigvis skal det siges, at han ringede på dagen.
  Der er ingen tvivl om, at Emilie synes det var lidt mærkeligt, specielt fordi både farmor og lillesøster gav gaver, mens han var til stede, men spurgte ikke selv, og har besluttet sig for at være ligeglad. Enden er, at vi ikke gør mere ud af det, til gengæld er hun rigtig glad for sit hår :)

  SvarSlet
 7. Hej Pernille,

  Har du tænkt på, at måske kunne have sendt en pakke, som er gået tabt? Jeg synes du skulle gøre ham opmærksom på skuffelsen, så det evt kunne afklares.

  Mange hilsner Susanne uden blog, men som altid kigger med

  SvarSlet
 8. Susanne, du er velkommen til at kigge med. Det er selvfølgelig en mulighed - også selvom jeg tvivler.

  SvarSlet