mandag den 28. marts 2011

Babyhuer


små bitte huer


små bitte huer


Jeg tager straks mine ord i mig igen. Aftenens forældremøde viste sig at være både inholdsrigt og interessant.

Til gengæld havde jeg glemt, jeg havde en aftale med min mor i formiddags. Heldigvis gav hun ikke op, og vi endte med the, brød og snak, mens jeg fik færdiggjort de sidste huer til Cubaindsamlingen.

Syvogtyve blev det til i syv forskellige størrelser fra lillebitte til en almindelig størrelse nyfødt baby. En mere, og der havde været fire i hver størrelse. Men jeg kunne ikke nå mere – jeg ville have dem afsted i dag. Det lykkedes og de er afsendt. Nu håber jeg bare de når godt frem.

Alle mine bomuldsrester i mærkelige farver er væk og tilbage er kun en lille smule i et par farver jeg godt gider bruge. Med et mærkværdigt farveudgangspunkt, gav det mulighed for leg og sjov og nye sammensætninger. Personligt synes jeg det er endt ret godt.

Brugen af resterne giver plads til nyt i nye farver, der passer mig lige nu og her. De første nøgler til et nyt bomuldslager har faktisk allerede sneget sig ind. Blåt og grønt fra weekendens bytur i et mix der må ligge for, som alternative påskefarver, når jeg om lidt skal have fikset et eller andet til en påskesjovgave.

Hyggeligt har det været, og skulle jeg en anden gang have alt for meget bomuldsgarn i alt for mærkelige farver på lager, vil jeg ikke afvise at strikke en bunke huer igen.


små bitte huer


Fakta :


Design: Christunte leverede en nem opskrift på ikke mindre end syv forskellige størrelser.


Garn: Bomuldsrester fra lageret i alskens forskellige farver. Både ensfarvede og multifarvede blandede i en skønsom vælling. 

410 gr endte der med at gå til de 27 huer jeg fik strikket inden deadline.


Pinde: Strømpepinde nr 3. Jeg er sikker på magic loop ville have egnet sig rigtig godt, men jeg kan faktisk godt lide at strikke med strømpepinde

Størrelse: Lillebitte til almindelig nyfødt baby


Bemærkninger: Ifølge opskriften skulle bindebåndene have været hæklet. Jeg kan godt lide at hækle, men fastmasker i en række luftmasker hører ikke til blandt yndlingene, så jeg valgte at strikke rundt på strømpepinde. Jeg forsøgte mig lidt frem, men synes bedst om det rundstrikkede med bare to masker.

Øverst valgte jeg at fortsætte de sidste fire masker fem – seks omgange til små fine dutter.

Har du lyst til at se flere billeder af babyhuerne, kan de ses lige her på Ravelry

2 kommentarer:

  1. De er fine og jeg synes Christuntes initiativ er så fint. Selv nåede jeg kun at strikke en enkelt som ikke er sendt ;)

    SvarSlet
  2. Du kan nå det endnu Gitte, der er stadig et par dage inden den første, og jeg er sikker på at hver eneste ene bliver taget godt imod :)

    SvarSlet