Engelsk hører ikke til blandt Emilies yndlingsfag. Jeg kan godt forstå hende. Det er svært at lære nye sprog, når man i forvejen har svært ved sit eget.
Men hun kæmper, og ganske langsomt sætter små bidder sig fast, og selvom hun hårdnakket påstår, hun intet forstår, er virkeligheden noget andet.
I går lød lektien på en opskrift på scones. Hvad er mere nærliggende, end at føre opskriften ud i livet, og på den måde få læst sig gennem hele proceduren.
Vi andre nød godt af resultatet.
Skulle andre have lyst, får I her den oversatte version:
8 scones
200 gr mel.
1 spiseske bagepulver.
½ teske salt.
125 gr smør.
50 gr sukker.
2 æg.
En lille smule mælk.1. Sigt mel, bagepulver og salt ned i en stor røreskål.
2. Skær smøret i små stykker og smuldr det ind i melet.
3. Rør sukkeret i og lav en fordybning i midten.
4. Arbejd æggene ind i melet et ad gangen.
5. Kom nok mælk i til at dejen bliver glat og elastisk.
6. Rul dejen ud til 2 cm tykkelse på en meldrysset flade.
7. Stik scones ud med en 5 cm rund udstikker eller et glas.
8. Pensl toppen med sammenpisket æg. Ovn temperaturen ca 230º C.
9. Bag i toppen af ovenen i 10-15 indtil de er gyldenbrune.
Emilie valgte at tilsætte chokolade – slet ikke noget dårligt valg.
Og sådan burde de jo lære det i skolen. Sjovt, motiverende og velsmagende. De kunne oven i købet blive sat til udelukkende at tale engelsk undervejs - det ville nok give en masse gode grin og samtidig god træning.
SvarSletDe ser SÅ lækre ud!
God søndag
Mette, det virkede i hvert fald langt mere motiverende end de ugentlige pinsler :)
SvarSlet