søndag den 6. marts 2011

Scones


scones på engelsk


Engelsk hører ikke til blandt Emilies yndlingsfag. Jeg kan godt forstå hende. Det er svært at lære nye sprog, når man i forvejen har svært ved sit eget.

Men hun kæmper, og ganske langsomt sætter små bidder sig fast, og selvom hun hårdnakket påstår, hun intet forstår, er virkeligheden noget andet.

I går lød lektien på en opskrift på scones. Hvad er mere nærliggende, end at føre opskriften ud i livet, og på den måde få læst sig gennem hele proceduren.

Vi andre nød godt af resultatet.


Skulle andre have lyst, får I her den oversatte version:


8 scones

200 gr mel.
1 spiseske bagepulver.
½ teske salt.
125 gr smør.
50 gr sukker.
2 æg.
En lille smule mælk.

1. Sigt mel, bagepulver og salt ned i en stor røreskål.

2. Skær smøret i små stykker og smuldr det ind i melet.

3. Rør sukkeret i og lav en fordybning i midten.

4. Arbejd æggene ind i melet et ad gangen.

5. Kom nok mælk i til at dejen bliver glat og elastisk.

6. Rul dejen ud til 2 cm tykkelse på en meldrysset flade.

7. Stik scones ud med en 5 cm rund udstikker eller et glas.

8. Pensl toppen med sammenpisket æg. Ovn temperaturen ca 230º C.

9. Bag i toppen af ovenen i 10-15 indtil de er gyldenbrune.


Emilies scones


Emilie valgte at tilsætte chokolade – slet ikke noget dårligt valg.

2 kommentarer:

  1. Og sådan burde de jo lære det i skolen. Sjovt, motiverende og velsmagende. De kunne oven i købet blive sat til udelukkende at tale engelsk undervejs - det ville nok give en masse gode grin og samtidig god træning.

    De ser SÅ lækre ud!

    God søndag

    SvarSlet
  2. Mette, det virkede i hvert fald langt mere motiverende end de ugentlige pinsler :)

    SvarSlet