fredag den 4. marts 2011

Alt for tidlig fredag


granatæble/blåbærsmootie

granatæble/blåbærsmootie

Fredag morgen starter alt for tidligt.

Jeg er ikke sådan en, der springer ud af sengen frisk og veludhvilet klokken tidligt om morgenen. Jeg er sådan en, der gerne sidder oppe den halve nat, og sover længe om morgenen.

Men sådan er hverdagen ikke.

Med en sen torsdag i baghovedet og en endnu senere fredag at se frem til, havde det ellers ikke gjort mig noget at kunne sove en smule længere i morges.

Men jeg har børn, der skal op og i skole. Så søvnige morgener er der ikke mange af.

Min datter er at den slags, der går tidligt i seng og vælter glad ud fra under fjerene tidligt om morgenen. Derfor var det også hende der først fik øjne i morges. Det var hende, der sad på min sengekant og fortalte, at nu kunne jeg godt stå op.

Det var også hende, der blendede granatæblesaft, blåbær og youghurt naturel til lækker morgenmad. Og hende, jeg havde en hyggelig morgenstund sammen med, inden hun skulle ud af døren og videre ud i Verdenen.

Smooties er i højsæden for øjeblikket. Jeg kom nemlig til at købe en bog, med de smukkeste billeder og de lækreste smagssammensætninger. Tøsebarnet har sat mærker ved alle de blandinger hun mener skal prøves. Og når hun har været igennem dem, starter hun sikkert forfra.


Smoothies

Dengang sov Ungersvenden stadig, for han skulle møde sent. Faktisk skulle han først op det meste af en time efter Tøsebarnet forsvandt.

Det benyttede jeg mig af, satte uret og kravlede under dynen, inden det blev tid til at pure barn nummer to. En af den slags, der er nærmest umulig at få fart under både når det gælder gå-i-seng-tider og stå-op-igen-tider.

Fredag startede måske nok lidt for tidligt, men der er heldigvis stadig masser af formiddag og langsommelighed tilbage, inden dagen for alvor satter igang og ekspresstoget kan sætte af.

2 kommentarer:

  1. Uhm! den ser lækker ud den smoothie. Sjovt så forskellige børn er. Uden at jeg kender jer, lyder det lidt som om ungersvenden ligner sin mor hvad søvn og sovetid angår, kan det mon passe:) God weekend.

    SvarSlet
  2. Trillemor, lige nu gør det. Men det kan nå at ændre sig - for dem begge to :)

    SvarSlet