mandag den 10. juli 2017

Om sy-mojo og projektposer


Jeg ville så gerne gide sy. For år tilbage snurrede symaskinen døgnet rundt, men i dag kommer jeg aldrig rigtig i gang.

I et hjørne ligger den bunke, der er klippet og delvis syet, og som skal blive min nye vinterfrakke. Der er tid endnu og jeg er nødt til at nå det, for jeg har ikke noget varmt, når det bliver koldt. De sidste års frakker er slidt i stykker.

Jeg ved godt, at når jeg først sidder der, er det superhyggeligt, og jeg holder meget af at sy. Men jeg gør det ikke.

Mærkeligt nok.I forsøget på at finde det der manglende sy-mojo, tænkte jeg at småt er godt. I Panduro var der udsalg af pakker med masser af små stykker stof i matchende farver og mønstre. Jeg købte to, og kombinerede med det store stykke hør, der for mange år siden skulle blive bukser.

Heldigt det lå øverst i bunken af stof, for jeg kunne ikke overskue at dykke ned.

Jeg klippede strimler og syede sammen. Jeg er sikker på den metode hedder et eller andet på patchworksk, jeg kalder det striber, og hyggede mig med hele projektet.

Inden strimlerne blev til striber parrede jeg dem, så de var nogenlunde farvekoordinerede, og med forskellig antal i hver bunke. Syede videre til sammensatte stykker, syede sammen til poser med bund og kombinerede med foer og monterede lommer.

Hver lille taske har to lommer. En usynlig med lynlås og en påsat uden. Indeni.Her gik jeg lidt i stå. Dels manglede jeg lynlåse, dels var jeg pludselig helt blank i forhold til at sy lynlås mellem yderstof og foer, sammen med detaljer, uden at skulle sy i hånden.

Og jeg kalder mig håndarbejdslærer! Her gik det op for mig, hvor lidt jeg har syet gennem alt for lang tid. Jeg nåede gennem den tredie lynlås, før jeg nåede et resultat jeg var tilfreds med, og som ikke krævede at jeg enten skulle pille op, eller sy i hånden for at nå det fastsatte mål.

Undervejs satte jeg strategiske små løkker af resterne af de mønstrede stofstrimler, og havde en plan om et håndtag/pynt af lædersnøre. Det viste sig at virke, også selvom løkkerne blev noget større end nødvendigt.

Så ved jeg det til næste gang.Lynhurtigt blev de fire færdige projektposer fyldt med igangværende projekter.

Planen om småt og godt er vist ikke skudt helt forbi. Det er lige før jeg har lyst til at kaste mig over vinterfrakken. Men først skal vil til Sverige. Det giver mulighed for at afprøve projektposerne ude i virkeligheden.

Emilie fylder nitten på torsdag, og ganske som vi plejer tager vi hinsidan og fejrer dagen. I år går turen til Göteborg, og på grund af en hyggelig sælger på billetkontoret, kører vi på første klasse derop. Når turen går den anden vej, klarer vi os med anden klasse, ganske som vi plejer.

Hjemme igen har Emilie inviteret familien til kaffe og kage. Hun har lavet en lang liste, og var ude og fouragere alt det, der kan holde længe, i dag.
14 kommentarer:

 1. Åh som de er fine dine projektposer. Hvis jeg var lidt mere ferm ved min symaskine ville jeg straks kopiere ideen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Britt, mon ikke du kan kopiere noget af det, og tilføre dit eget for resten :)

   Slet
 2. Du bure sy noget mere �� Skønne fine poser du har syet ��������

  SvarSlet
 3. Smukke poser, jeg ser du har en lille hul efter lynlåsen, er det fordi det giver bedre mulighed for ikke at det bliver for gnidret. Jeg bruger samme fremgangsmåde når jeg syr lynlåsen i, men har ikke det "hul" åbning. Du er en knag til alt hvad du laver,😊😊👏🏻👏🏻👏🏻. Angående det med at få syet. Jeg har det også sådan. Jeg tror det er fordi det er nemt og hyggeligt at sætte sig med strikke tøjet, symaskinen kræver mere af os, og man kan kun en ting, når der er gang i den.😊😊. Det er en fornøjelse at følge dig her og på Instagram .

  SvarSlet
  Svar
  1. Lykke, hullet var med fuldt overlæg, fordi jeg tænkte det ville være pænt. Om det rent praktisk er særlig smart kan diskuteres. Det betyder i hvert fald, at der bliver mindre plads til hånd, garn og strikketøj gennem åbningen :)
   Med hensyn til fremgangsmåden tvivler jeg på at min ligner nogen andens... Jeg lavede så mange fejl og mærkelige beslutninger og omveje, at jeg ikke håber andre gør det samme.

   Slet
  2. Det var forkert at skrive fremgangsmåde , den ved jeg jo ikke noget om, men model skulle der nok have stået. God tur til Sverige.

   Slet
  3. Lykke, modellen er fin, og en god tur, det er det allerede :)

   Slet
 4. Wow, siger jeg bare. De er så flotte! Sælger du dine ting nogle steder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, nej lige nu sælger jeg ingenting. Jeg har gjort det tidligere, men det kræver tid, som jeg hellere vil bruge på noget andet. Samtidig syr jeg kun til mig selv, så længe lysten stadig hænger i en tynd tråd :)

   Slet
 5. Milde himmel hvor er de bare flotte. Du burde altså sy noget mere, for du er virkelig dygtig. Smart med et "bærehåndtag". Mange kreahilsner Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Linda. Bærehåndtaget har helt sikkert potentiale til yderligere udvikling :)

   Slet
 6. De er ved Gud så flotte, virkelig nogle skønheder.

  SvarSlet