lørdag den 6. januar 2018

Musseldetaljer


Mellem alle karkludene til jul - både strikkede (som jeg efterhånden har lavet så mange af, at de ikke behøver at blive vist frem) og hæklede, dukkede også en lille serie med musselmalede detaljer op.

Jeg fandt blåt garn i tre nuancer, kiggede godt og grundigt på billeder af kongeligt porcelæn, og efterlignede detaljer som krydser på ternet papir.

Mens englene var noget andre havde lavet, og kattene var tilretninger på noget allerede opfundet, måtte jeg selv i gang med de små blå detaljer.

Jeg er tilbøjelig til at mene, at resultatet kræver noget fantasi, for at kunne ses som musseldataljer - men bortset fra det, blev de fine, de var hyggelige at hækle og modtagerne blev glade.

Design: Musseldetaljer i eget design.


Garn: Økologisk Bomuldsgarn fra Krea Deluxe. Jeg valgte farverne 22, 23 og 26.

Der gik 46 gram til en klud.


Hæklenål: 2½ mm.


Størrelse: Jeg glemte at måle, men de har en god størrelse og er henholdsvis 69 stangmasker brede og 40 rækker høje.Bemærkninger: Jeg vendte med 2 luftmasker og sørgede for en kant på 5 stangmasker i hver side og startede mønster efter 2 rækker på alle 3 klude.

Jeg synes det er sjovt at lave forholdsvis simple mønstre på ternet papir, der tydeligt ligner noget, og kunne snildt forestille mig mange andre mønstertyper, eller figurer der kunne udsættes for stangmasker og karklude.

Og uden at vide det, er jeg ret sikker på at sådan nogle klude egner sig fortrinligt som klude, selvom der er felter med mange huller mellem alle stangmaskerne.


Har du lyst til at se flere billeder af blomsterdetaljerne (og de andre hæklede juleklude), kan de ses lige her på Ravery.

2 kommentarer:

  1. Jeg så med det samme palmetten, før jeg læste. Så du har gjort det godt.

    SvarSlet