onsdag den 3. januar 2018

Uhyre


Dagen har været som de fleste første skoledage efter en ferie: Børn der er helt oppe og ringe, ikke specielt indlæringsparate og overraskende mange, der går tidligt hjem. Det er ikke kun voksne der bliver trætte første dag efter en ferie.

Det betød at der har været en dag uden den store ståhej. Ikke mange børn, og dem der var, sad mest i hjørnerne og underholdt sig selv. På Hobby fandt jeg alt garnet frem og de der dukkede op, kastede sig over hvert deres projekt.

En tegnede til en korsstingsmotiv og en klippede cirkler til en pompom. Og så var der dem, der ikke nåede at få de sidste julegaver færdig inden jul, men gerne arbejder videre. Der er helt sikkert også nogen, der skal huskes på det, de er i gang med. Men det blev ikke i dag.Nede ved valnøddetræet er et søuhyre dukket op. Jeg har set billeder af processen, og har ventet spændt på at se det færdigt. Uhyret er resultatet af et samarbejde med David Svane, billedeskærer og møbelsnedker.

Træet er et gammelt Robinietræ, der stod ved skolen og måtte lade livet i forbindelse med udbygningen. Ikke fordi det stod i vejen, men fordi en skarpsindig kyndig ud i træer, var ved at gå bagover, og ikke mente det hørte til på en skole. For både barken, bælge og frø er giftige. Men altså ikke selve træet, som nu er genopstået som et samlingspunkt under valnøddetræet - der heldigvis ikke er giftigt.

Robinietræ er meget holdbart, så uhyret har mange år at se frem til. Mon ikke det vil blive både beundret og hoppet på i nærmeste fremtid. Jeg forestiller mig det snildt kan indgå i en gang Jorden er giftig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar