torsdag den 4. januar 2018

2017


For et år siden kunne jeg se tilbage på et år, jeg kaldte travlt. Nu et år senere har ikke meget ændret sig. Jeg synes stadig en hovedoverskrift kan kaldes travlhed. Men måske er det bare sådan, når tiden føles som sand mellem fingrene.

Jeg kan se tilbage på et år fyldt med oplevelser, både privat og på jobfronten. Specielt det sidste fylder med megen ny lærdom og nye udfordringer.  Jeg stillede op til posten som arbejdsmiljørepræsentant, fordi det er spændende, men mest fordi jeg dermed udfordrede mig selv. Det har betydet mange nye sammenhænge og ny viden.

I  hverdagen var børnene, ombygning, nedpakning, udpakning og opbygning af et nyt Hobbylokale. Vi har holdt aftenarrangementer, fester, været på ture, i biografen og overnattet i det fri. Jeg har lavet revy og sagt farvel til en flok niendeklasseselever der i den grad har sat spor. At sige farvel betød også en ny start sammen med fjerde klasse. Jeg synes stadig de er små og kræver helt andre virkemidler end de store. Men de er også skønne, udfordrende og helt deres egne.

Jeg har været landet rundt fra Lønstrup til Køge, popupstrik, en enkelt håndarbejdsmesse og en hobbymesse fyldt med tog. Jeg har været i Hamborg, Göteborg, Saksild, Løkken og Rønnede og fejret både sølvbryllup, barnedåb, 40, 50 og 70-års dage. Endda et enkelt halvt århundrede et år forsinket.

Jeg har mødt ambulancemænd, der tog deres arbejde alvorligt, været til blogtræf, popupstrik og haft mange skønne stunder med venner og familie. Vi sagde farvel til kattene, der skulle videre, og jeg forelskede mig en lille bitte smule i en hund. Vi sluttede året i et sommerhus ved vandet sammen med de skønneste af de skønne, og vi gør det igen til næste jul.

Men mest af alt husker jeg året, som det år jeg for alvor fik skovlen under det der med træning - jeg kan stadig næsten ikke få armene ned over at holde ved og opleve hvor meget godt det gør for min krop - måske er det derfor jeg holder ved. Og så var 2017 året hvor jeg fik lov at møde Rose, som jeg glæder mig til at følge og lære rigtigt at kende gennem de næste mange år.
Januar var kold, uddannelse om pædagogen i skolen, en halvfjerdsårsfødselsdag, en forsinket julefrokost, nytårskur, og starten på det store byggeri på skolen.
Isfjer, onsdagsstrik i Glostrup, tåge over København, ananas, knopper der aldrig sprang ud, hue til Emilie, min onkel fyldte 70, Resumé, noget der en dag bliver en frakke.

Februar var sne, håndarbejdmesse, foredrag med Bodil Munch, vinterferie og sjov med en strikkemaskine.
Varme til Daniel, Strik og bøger, mystiske strømper, hold på maskerne, snemand, hen ad vejen, hygge hos min mor, vibeæg, det lukkede rum.

Marts var forår, blogtræf, aktionslæring, ansættelsessamtaler, klip af blade, kattebesøg og årets længe ventede tur for de store.
Vintergæk, starten på et træ, hjertet mellem hænderne, tanker om økologi, tulipan, tog i lange baner, perlehyacint, Princess Cadence, portræt taget af Emilie.

April var blomstrende kirsebærtræer, havearbejde, påskeferie, barnedåb, afslutning på uddannelse, bowling og og biograf til langt ud på natten og efter tre uger tog kattene hjem igen.
Naya, Kirsebæralleen, Nicklas 17 år, bowling, Happy Hippos, Stalin, Vibeæg i haven, Regitze, karklude.

Maj var hektisk med kurser, revy, 9. klassernes sidste skoledag og bare tæer i Søndermarken. Maj var også forlængede weekender, kolonihavehygge, sommerhus, besøg hos Henriette, Tivoli, brunch og opdagelsen af at træning kan være sjovt.
9.klassernes sidste skoledag, svane på den lokale branddam, Tivoli, sommerhus, Holger, strik og bøger, ideoplæg til sweaters, blomster fra afgangseleverne, Marielyst Strand.

Juni var sommer, timer i haven, lange cykelture, fødselsdage med fejring af både 40 og 50 år, Sankt Hans, dimmision, folkefest, overnatning og Hamborg.
På cykel fra Frederikssund, overnatning, Creative Space, Finurligheder i Hamborg, strik og bøger, løbbinding, en heks på bålet, Hamborg, salvie i solen.

Juli var ferie både fra og med arbejdet, Göteborg, museer i det fri, tid, træning på egen hånd og et forsøg på at finde lysten til at sy.
Emilie 19 år, projektposer, Vandlegepladsen, blåbær, Frilandsmuseet, strik og bøger, Göteborg, valmuer, Sagnlandet Lejre.

August var eftersommer, de sidste sidste sommerferieture, seminar om den grønne skole, kursusrækken startede med AMR-kursus og opstart af projekt udeskole, lerovnen blev tømt  og Rose kom til verden.
Kronborg, grafitti bag byggeriet ved Rødovre Centrum, airbrush, garnklokke, Sagnlandet Lejre, Tiny Tulips, Frosty, hyben, opgradring.

September var skønne dage med sol, et endeligt farvel til kattene, der dragede videre til nye familier, efter vi fik lov at sige godt og grundigt farvel, kursusrækken fortsatte med MED-kursus, mens det skønne handlede om kollegahygge, fødselsdagsfejring, borgmesterbesøg og selvfølgelig Rose.
Stalin, Rose, løbbinding, det grønne skilt, den skønneste udsigt, Naya, en hæklet kat, strik og træning, Avedøre Havnevej.

Oktober var efterår, flere kurser i form af psykisk førstehjælp og temadage, efterårsferie, housewarming, flere fødselsdage, Creative Space, en vindmølle, snegle, besøg på UCC og mere Rose.
Speckle and Pop!, elefant, Vesterbrogade, Rose, Creative Space, Lily, garn, Carlsberg, Ujo.

November var varmt tøj, sommerhyslykke, Lønstrup, Vesterhavet, sølvbryllup, Aalborg, arbejdsmiljøseminar, julehygge, strikkebio,Emilies første møde med demokratiet, de første julemarkeder og meget mere Rose.
Rose, varme til Daniel, kommunalvalg, Aalborg, Vesterhavet, Gisselfeld, Rødovregård, Bob og Olga, Lønstrup.

December var julehygge, julefest, julegaver, julepynt, julefrokost og juleferie.
Juledekoration, Saksild Strand, Rose, perlekvaster, den eneste sne, nytår, pakkeleg, klude med katte, Abby.

4 kommentarer:

 1. Det lyder som et travlt, men skøn år med en masse oplevelser. Og sikke mange smukke billeder, og ting du har lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Søs, jeg synes det er sjovt at se tilbage, og bliver altid overrasket over at nogen af oplevelserne var fra året der gik - oftere tænker jeg det er længere tid siden :)

   Slet
 2. Fantastisk, når du sådan lader året passere revy, hvor har du oplevet og lavet mange smukke ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, mon ikke vi allesammen kan fremvise mange skønne oplevelser, hvis vi går det foregående år efter i sømmene? :)

   Slet