søndag den 21. august 2011

Hyggedag i Malmø


Solen skinnede og varmegraderne var høje. Set på den vis, var dagen for turen til Malmø heldigt valgt. Omvendt havde jeg ikke taget højde for Malmøfestivalen, der løber af stablen i disse dage, og meget hurtigt fik os til at lave planer om hvor og hvordan, skulle vi blive væk fra hinanden.


VLUU L210 / Samsung L210


Der var mange mennesker i gaderne, massevis af boder fyldt med spændende ting. Pigerne gik fra den ene bod til den anden, nød vejret, hinanden og alt det, der var at se. Undervejs stødte de ind i Mumi, som fik et ordentligt knus og i centret i den anden ende af hovedstrøget blev de sluppet løs på egen hånd.

Vi endte med middag på Pizzahut, hvor alle blev mætte, og halvdelen nød godt af muligheden for genopfyldning af glassene. Selvom solen forsvandt i bunden af gaderne, var det stadig varmt og lysene forsvandt aldrig helt fra pigernes øjne.

Mens Tøserne højlydte forsvandt ud mellem forretningerne, fandt Sille og jeg Clas Ohlson, en butik vi aldrig tidligere er stødt på. Vi savlede længe over kæmpe smukt dekorerede pærer, der sikkert både giver lys og ser fine ud, men kunne alligevel ikke beslutte os.


malmø2


Til sidst var klokken mange, pigerne ved at være trætte, bådturen på kanalen sløjfet og vi gik tilbage mod station og togtur hjem. Vel installeret i toget, manglede chaufføren og mere end en gang lød det over højtaleren at, han var på vej.

Vi havde ikke travlt. Vi havde alle et sæde og nød at kunne slappe lidt af i henslængt tilstand. Samtidig undrede vi os til stadighed over billetpriserne. To voksne og tre børn udløser nemlig en familiebillet, der viste sig at være langt billigere end to voksne alene. Så meget billigere at vi var en smule bange for, om der var sket en fejl. Også så meget billigere at der allerede er lagt planer om, at finde nogle børn, når turen næste gang går til Malmø.

7 kommentarer:

 1. Dejligt :-)
  Vi plejer at tage bussen..
  I tager med toget ? Hvorfra og hvordan- hvis jeg må spørge :-)

  SvarSlet
 2. Losarinas mor, der kører tog fra hovedbanen hvert tyvende minut. Jeg tror det vi tager kører mod Göteborg. Det stopper undervejs i Malmø.
  Vi står af ved Malmø Centralstation.
  Jeg er ikke så vild med at køre i bus, så jeg tager hellere toget :)

  SvarSlet
 3. Sådan en tøsetur er ikke at foragte. Herover blev fødselsdagene fejret med hele klassen til og med 7.klasse, så der var det med at være kreativ herhjemme :-)

  SvarSlet
 4. Lene, herhjemme har vi også altid fejret for hele klassen. Daniel endda helt til niende.
  Da Emilie flyttede til ordblindeskolen, og endte i en klasse med kun tre piger og ti drenge, var ønsket om hele klassen ikke længere til stede.
  Siden sommerferien har de kun været to piger, den tredie skulle dog med, da dagen blev fejret :)

  Losarinas mor, det var så lidt.

  SvarSlet
 5. Hvor er det dog strengt, at der er så meget forskel på priserne!
  Iøvrigt ser det ud til at være en helt vildt hyggelig tur.

  SvarSlet
 6. Christunte, jeg forstår ikke rigtig grundlaget, men vi glædede os, og det var en super hyggelig tur :)

  SvarSlet