lørdag den 5. september 2009

Fester og alkohol


Vi havde en fantastisk debut. omkring 140 unge valgte at lægge vejen forbi, og selvom en del gik hjem undervejs – der bliver simpelthen for varmt, når der er så mange, ville de sidste ikke hjem, men blev hængende til musikken skiftede til skrupafsangene.

Festen i aften var også et møde med alkohol, vi ellers længe har været forskånet for. Vi har selvfølgelig en alkoholpolitik, der hedder ingen alkohol til festerne. Det forventer vi forældrene støtter op om, og møder vi alkohol, ringer vi hjem til forældrene.

En ret morsom historie, jeg stadig klukker lidt over, selvom den vel egentlig er ganske alvorlig og ikke burde grines af, oplevede vi således her til aften.

Vi stod to og tog imod overtøj og tasker til garderoben, jeg var optaget af nogle andre, da tre piger ankom. Da de havde afleveret overtøjet og stillet tasken, stoppede min medgarderobeinleveringsmedarbejder op og sagde: “lugtede de ikke af sprut??” Samtidig havde tasken sagt et højt klonk, da den blev sat på bordet og han blev mere og mere sikker på, at samme taske indeholdt en flaske sprut.

Ejerinden til tasken blev indfanget, konfronteret med lugten og mistanken om taskens indhold. Hun indrømmede ret hurtigt, at have drukket een breezer inden festen og at have en flaske vodka i tasken – men den var ikke hendes. Det var en hun holdt for en anden.

Så startede ellers en veritabel kamp, for at finde rundt i hvem, der var ejermand til flasken. Jeg rendte frem og tilbage med tøj og tasker og hørte kun brudstykker af samtalen, der endte med at flasken tilhørte en storebror til en af drengene, der også var til fest….. (Det er her, jeg stadig klukker smågrinende.) Samtidig nåede flere piger ind over, i forsøget på at få rede på ejerskabet.

Pigen endte med at ringe til sin mor, der var på vej i biografen og ikke havde lyst til at skulle hjem og hente barn, og derfor ville tage den imorgen med datteren og også ville tale med de andre involverede forældre.

Det var ikke mig, der tog vare på hvad der skulle ske, men jeg stod alligevel tilbage og synes der blev taget for let. Umiddelbart synes jeg der burde have været ringet til samtlige forældre, grundet mistanken om alkohol – kun den ene pige indrømmede at have drukket på forhånd, men alle tre ville gerne kendes ved at være kommet sammen hjemmefra den ene. De indrømmede iøvrigt senere – da de gik hjem, alle at have drukket en breezer.

Samtidig synes jeg det er flintrende ligegyldigt hvem flasken ejes af – det må være op til forældrene at tage den diskussion. Vores job må være at informere.

Yderligere bliver jeg egentlig lidt harm over en mor, der hellere vill more sig, og derfor lader os stå tilbage med et barn, der har drukket – måske ikke så meget og uden at virke påvirket – men stadig har drukket inden en fest uden alkohol.

Fik jeg sagt, det var en rigtig hyggelig aften men glade børn fra hele oplandet :)

4 kommentarer:

  1. Det første jeg studser over, er da også moren/moderen(?) der ikke kommer med det samme...for de unge mennesker,tjaaa de ved det er forbudt, men skal jo trodse lidt/ lærer lidt/bryde lidt regler/have det voksenagtigt...og så videre...men det lyder trods alt til, at I havde en god fest...
    Hos os blev der lagt hus til førfest i går...her er alle dog 17-18 år..så ingen "forældreregler" at tage hensyn til.

    SvarSlet
  2. Selvfølgelig skal de bryde regler Anne, og jeg kan heller ikke afvise at det sker hos os, uden at blive opdaget :)
    Det er også moderen jeg var mest overrasket over. Men ud over det, havde vi en rigtig god fest :)

    SvarSlet
  3. Jeg synes det er så svær, men også spændende en tid, med børn der pludselig bliver store og så ikke er store alligevel...Hvornår/hvornår ikke skal man blande sig (og man skal blande sig..helt sikkert)...pyhhh hvor jeg/vi lytter til mavefornemmelser :-)

    SvarSlet
  4. Anne, det er rigtig svært, der er ikke nogen facitliste, det ender altid med vurderinger og mavefornemmelser. Og troen på at ungerne langt hen ad vejen er udstyret med en portion sund fornuft :)
    Men det er også både givende og spændende :)

    SvarSlet