søndag den 3. februar 2013

Brombærtrøjen


Mens lørdag blev til søndag, strikkede jeg de sidste masker på brombærtrøjen, lukkede af og hæftede ender.


Brombærtrøjen


Da Anders alligevel skulle ud, fik jeg ham til at tage nogle billeder. Jeg har aldrig lært at posere, måske jeg skulle finde et kursus en dag. Om ikke andet, så fra at fremhæve de gode egenskaber i den færdige model.

Den er blevet god. Den er varm og den føles rar at have på.

Jeg lavede en del ændringer undervejs. Alle af kosmetisk eller teknisk karakter. Vendte mønstret, strikkede hele vejen rundt, undlod sammensyninger og gjorde ærmerne længere. Jeg kan ikke huske dem alle, men jeg skal forsøge.


Brombærtrøjen


De tre knapper der lukker trøjen er fra Else Rasmussen. Jeg købte dem på messen i Middelfart sidste år. Dengang troede jeg, de skulle bruges til noget helt andet.
Design: Turpan Cardigan af Deborah Newton.


Garn: Melange Uld fra Netto. Farven har ikke noget nummer, og garnet blev købt dengang, jeg endnu ikke havde opdaget hvor meget lækkert garn i gode kvaliteter, der findes derude.

Den færdige trøje vejer 677 gram.


Pinde: Hele trøjen er strikket på pind 6, mens forkanterne er strikket på pind 5½. Alle sammen rundpinde, ellers bliver det for tungt at sidde med.


Størrelse: Small.


Brombærtrøjen


Bemærkninger: Det er længe siden jeg startede, og uden noter, kan det være svært at huske alle ændringerne.

For det første valgte jeg at strikke alle delen ud i et. Det sparede mig sammensyningerne senere. Jeg har en klar erindring om, at jeg tilføjede den nederste kant en ekstra pind. Jeg kan ikke huske hvilken, men jeg er helt sikker på, at det efter min mening virkede bedre på symmetrien på mønstret.

Den ekstra pind betød at jeg kom til at starte brombærmønstret fra den "forkerte" side. Efter min mening den helt rigtige side at starte, for det gav mig muligheden til at strikke ret i stedet for vrang, og ret sammen i stedet for vrang sammen.

Ærmerne blev både for korte og for smalle. Jeg strikkede dem elleve centimeter længere og tog samtidig ti masker ud på hver ærme. Den smalle del behøvede heldigvis ikke at blive pillet op. Så snart det smalle ærme havnede længere nede på armen, passede det fint.

Jeg flyttede snoningen ved raglanindtaget, så den sidder midt mellem ærme og for-/bagstykke, istedet for på for- og bagstykke. Jeg snoede også på hver fjerde pind i stedet for hver sjete. Jeg synes det så pænere ud.


Brombærtrøjen


Jeg strikkede ribben i halsen fire pinde længere end ifølge opskriften. Ellers blev halsudskæringen for vid.

Endelig strikkede jeg forkanterne på pind for pind. Ganske som jeg strikkede tæppet med de ti masker. Jeg kunne ikke gennemskue at vende processen, så mens venstre forkant er strikket nedefra og op er højre forkant strikket fra toppen og ned.

Jeg kan godt se det, men jeg synes ikke det betyder noget for det færdige resultat, og samtidig slap jeg for at tælle antallet af pinde, for at få forkanten til at passe.

Personligt synes jeg det er supersmart at strikke forkanten på, på den måde til sidst. At kanten er strikket på en mindre pind, betyder at den bliver holdt til og sidder pænt.


Har du lyst til at se flere billeder af trøjen, kan de ses lige her på Ravelry.

21 kommentarer:

 1. Den er for lækker - og det er modellen også:-)

  SvarSlet
 2. Den godt nok flot.
  Hatten af ')

  Yt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Yt, jeg synes den er blevet rigtig god :)

   Slet
 3. Den er virkelig blevet smuk og modellen er også :-)

  SvarSlet
 4. Mega fed strik der er kommet af pindene - synes du klare det flot som model - og hvem kan se at du har lavet om ved den flere steder - det hele passer da så smukt sammen.. må da kun tage hatten af for det du kan.
  Mvh. Ulla

  SvarSlet
 5. Mega fed strik der er kommet af pindene - synes du klare det flot som model - og hvem kan se at du har lavet om ved den flere steder - det hele passer da så smukt sammen.. må da kun tage hatten af for det du kan.
  Mvh. Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla. Det var ikke meningen at man skulle kunne se ændringerne. De er små og egentlig ikke væsentlige, men jeg synes det gjorde den bedre :)

   Slet
 6. meget speciel trøje, den er virkelig smuk og klæder dig super godt. du behøver da ikke noget kursus i posering, du gør det strålende !

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Evi. Jeg er rigtig glad for den.
   Jeg føler mig altid så akavet, når jeg skal posere, men jeg synes også at strik vises bedst på en model :)

   Slet
 7. Dén er smuk... og DU egner dig da fortrineligt som model-for-en-dag! Dine ændringer lyder særdeles i orden - især den med at eliminere så mange vrangmasker/pinde som overhovedte muligt!!!!!!!!! Og at strikke forkanterne på er vist også bare en forbedring!
  Jeg ville ikke selv kunne udholde at ærmerne er så løse/vide forneden - men selv dét kan vist også let modificeres lidt, hvis nu jeg får mulighed for at kaste mig ud at dette stykke arbejde, ikk?!
  Sluttelig så MÅ jeg bare høre til din kjole/nederdel; den er topsmuk... og hvorfra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Hjemmemortil9. Alting kan altid modificeres, og ærmerne kan helt sikkert laves smallere nedadtil, hvis du skulle kaste dig over projektet. Jeg er så frygtelig upraktisk, når det gælder tøj, at vide ærmer er lige mig :)

   At strikke forkanterne på er fantastisk. Det var nem og ser godt ud.

   Nederdelen er fra Edith og Ella. Jeg synes også den er rigtig smuk. Jeg fik den i julegave, den blev købt i butikken i Aarhus, men den er vist lukket nu. Men de har en webshop: http://edith-ella.dk/.
   De har rigtig mange fine ting :)

   Slet
 8. Hvor er den bare flot! Stort, stort arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Christunte. Det var ikke et hurtigt arbejde, men med pinde 6, er det alligevel til at overskue.
   Det er sjovt som tingene bagefter altid huskes langt lettere end de måske i virkeligheden var :)

   Slet
 9. Den er godt nok flot ! Og du ser skøn ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak,. Losarinas mor. Den er varm. Næsten for varm. Men jeg tror den vil være rigtig god, når det bliver varmt nok til at bruge den til overtøj :)

   Slet
 10. Den er blevet rigtig flot - og klæder dig. Jeg kan godt forstå at du synes at det er svært at posere foran kameraet. Jeg kender det fra mig selv. Man bliver så genert... Jeg kan rigtig godt lide det sidste billede af dig - det er blevet godt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Unikarina.
   Jeg kunne godt lige bruge at kende et par tricks. Der må være nogen, for os som ikke føler det naturligt. Indtil da bliver jeg bare ved med at føle mig akavet... og ja genert.

   Slet
 11. Det er blevet en vidunderlig cardigan. Jeg er fuldstændig vild med kanterne på ærmerne og forneden......
  Det der poseren klarede du nu meget godt... Både glimtet i øjet og smilet på læberne er til et 10 tal;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla :)
   Nu jeg tænker over det, tror jeg nok, at jeg snoede en ekstra gang om ribben i kanten. Den - kanten - var rigtig hyggelig at strikke, og kan helt sikkert også bruges andre steder :)

   Slet