fredag den 12. april 2019

Cadence Socks


Det sner uden for mit vindue. For knap en uge siden flyttede vi for min søster i blændende sol. Kontrasterne er sigende, men jeg tror på at solen nok skal bemægtige sig himlen.





Midt i flytningen fandt vi en plads med sol og tid til et hurtigt billedeshoot af de sidst strikkede strømper. Det var ikke mange billeder, der lå i kameraet, da jeg kom hjem, men nok til at vise frem og nok til at se strømperne fra alle sider - cirka.

Flytningen gik i øvrigt over al forventning. Da vi ankom virkede alt uoverskueligt, men da først spisebordet var skilt ad, forsvandt uoverskueligheden og inden vi så os om var størstedelen flyttet og resten var til at have med at gøre.

Det blev en lang dag, og trods en smule mindre kvadratmetre i den nye lejlighed, kom alt indenfor og der var både plads til at sidde i sofaen og om spisebordet, hvis man så bort fra alt det der stod ovenpå.





I forhold til spisebordet er det en historie for sig selv.

Min søster har et meget stort bord, som hun ikke kan skille ad selv, og som i den gamle lejlighed stod midt i indgangen, i en grundplan der ikke gav mulighed for andet. Når man træder direkte udefra ind i køkkenet, kan det være svært at gøre andet. Nu har hun både entre og en stue, der giver mulighed for at indrette, så bordet kommer til sin ret og man ikke nødvendigvis bliver stoppet i døren, når mere end én skal ind på en gang.

Mange kvadratmetre giver ikke nødvendigvis den bedste grundplan, og jeg glæder mig til at se hvordan hun får indrettet sig, når kasserne bliver pakket ud.











Design: Cadence Socks af Very Busy Monkey.


Garn: Strømpegarn fra A Knitters World. Farven hedder Tropical Island. Jeg købte garnet på Sy og Strik med mere messen i Hillerød tilbage i januar.

De færdige strømper vejer 69 gram.


Pinde: 2½ mm - firkantede strømpepinde 15 centimeter..


Størrelse: Jeg strikkede efter den mindste størrelse indtil foden. Herfra tog jeg ekstra ind, så maskerne passer bedre om min fod.





Bemærkninger: Det er min oplevelse at langt de fleste mønstre på strømper godt kan fikses, så de mangler en maske i hver gentagelse, når jeg når til foden.

Jeg fortsatte indtagningerne langs svangen til jeg havde 14 masker på hver pind og fortsatte derefter indtagningerne på oversiden af foden ved over to gange at strikke vrangmaskerne mellem mønstrene sammen, så jeg endte med tre enlige vrangmasker i stedet for tre gange to vrangmasker.

Herfra fortsatte jeg til det blev tid til at strikke tåen - det var ikke langt.


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan den ses lige her på Ravery.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar