torsdag den 9. januar 2020

Masker på en torsdag - Uge 2


Onsdag forsvandt, torsdag nærmest ligeså.  Og mens vi skriver imaginære tykke bøger om alt det vi ikke forstår - og der er meget - går dagene med nye børn, hygge og opgravet glemsel.

Jeg har fundet nål og tråd frem på Hobby. Jeg har også fundet erindringen om hvor svært det kan være at tråde nåle, binde knuder og se forskel på ret og vrang. For ikke at tale om behovsudsættelse, når en voksen skal hjælpe mange børn på en gang.

De store har lært det, nogen af de små kunne se det, og ventede tålmodigt. Så tålmodigt at de fik både skulderklap og gode ord med på vejen. De sidste får igen og igen og igen snakken om at jeg ikke kan være alle steder på een gang, at deres øjne er yngre end mine og at det er en god ide at prøve selv, hente hjælp hos naboen først eller væbne sig med tålmodighed.

Det kan alt sammen være svære discipliner, men jeg holder håbet højt og er gerne naiv i min tro på, at de lærer det.


Dagens billeder er taget indenfor i dårlig belysning. Ude regnede det, og da jeg endelig kunne vende næsen hjemad og trække cyklen af stalden, var det ikke blevet mindre. Godt jeg cyklede hjemad, for jeg var våd på så store dele og på steder af kroppen, som det godt kan være lidt svært at gennemskue hvordan vandet fandt, trods nogenlunde fornuftig indpakning.

I morgen venter en - tror jeg - stille dag. Men det er aldrig til at vide.















Læse:

Jeg fandt anden del af Saksernes Fortælling, Den danske rytter af Bernard Cornwell. Første del - Det sidste Kongerige -  læste jeg for efterhånden længe siden, og på Netflix er i hvert fald to sæssoner.

Jeg troede kun jeg havde set, det jeg havde læst i den første bog, men jeg må sande at jeg har set anden sæson og derfor ved hvordan handlingen vil udspille sig. Nogenlunde i hvert fald, for allerede er visse dele noget anderledes end i filmatiseringen. På den anden side kan jeg godt være i tvivl om første sæson måske indeholder de to første bøger.

Det gør egentlig ikke noget, jeg tænker ændringerne har handlet om den filmiske oplevelse i forhold til den skrevne.

Historien er baseret delvis på historien. Men også tilsat masser af fiktion. Handlingen foregår sidst i 800tallets England på Alfred den Stores tid, da kampene mellem vikinger og englændere var på sit højeste.

Vi følger Uthred, der som barn er blevet fanget af vikingerne og vokset op som søn af en vikingehøvding. Med tiden er han splittet mellem sin engelske fortid og vikingeopvækst, samtidig er han ung, spontan og uden de store konsekvensberegninger.

Den anden bog er langt mere spændende at læse end den første, som jeg husker som lidt langtrukken. Jeg foretrækker generelt at læse inden jeg ser en senere filmatisering, men jeg er faktisk i tvivl om anden del er mere spændende end den første, eller den kendte handling gør en forskel.


Strikke:

Jeg har efterhånden længe strikket på en cardigan, der egentlig er en sweater. Scéal Grá eller oversat fra irsk En kærlighedshistorie af LB Handknits er en sweater med et fint luftigt bærestykke.

Jeg tager mig selv i at kigge fine bærestykker for øjeblikket, og jeg tror ikke det bliver den eneste af slagsen jeg skal strikke i den kommende tid. Der ligger op til flere i min favoritliste på Ravelry.

Efter bærestykket har jeg stort set glemt opskriften. Jeg flyttede lidt på maskerne, jeg vil gerne have lidt flere masker fortil  i forhold til bagtil - noget med barm og så videre. Blusen har efter opskriften A-facon, jeg har strikket taljering og ærmerne strikker jeg også stort set efter forgodtbefindende.

Jeg mangler blot et ærme, noget kant og knapper.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar