onsdag den 22. september 2010

Garn-flugt


Ned ad Hvidovrevej kørte jeg. I det høje gear. Jeg skulle hente garn. Jeg skulle strikke.

Lige syd for motorvejen mærkede jeg et ryk i tasken og undrede mig over, hvem der kunne hive i min taske, mens jeg sad på cyklen – og cyklede. Et kig over skulderen afslørede ingen og jeg fortsatte turen. Fem meter længere henne gik det op for mig at rykket stammede fra et nøgle garn, der var hoppet ovenud og vistnok i gerningsøjeblikket var kørt over af en bil.

Mig stoppe, mig kigge, mig ikke helt forstå.

På den anden side af vejen … og den er ret bred, der lige efter afkørslen til motorvejen… så jeg en mand, der bøjede sig ned og roede med noget, der godt kunne være mit garnnøgle – retningen af garnet fra min taske taget i betragtning.

I et hul mellem bilstrømmen trak jeg afsted med cyklen, halvvejs over vejen. Stoppede på midten, hvor der var masser af plads, og fyldt med brosten, der ikke var beregnet til biler. Fra hellen havde jeg frit udsyn over vejen, og kunne ret hurtigt konstatere at mit nøgle ikke lå på den anden side af vejen.

Det lå et eller andet sted længere tilbage på den side jeg kom fra.. kunne ikke lige se det. Men jeg kunne se masser af garn i fri flugt, bølgende hen over den på det her sted temmelig brede vej.

Jeg kunne have hevet ind, men foretrak at vinde. Midt på vejen. Med cyklen som makker. Jeg vandt, og vandt – en større og større bold, mens jeg kun langsomt hev garnet i land, og sørgede for ikke at hive for hårdt, når bilerne passerede.

Endelig nåede garnet midten af vejen og vi vendte om. Garnbolden, cyklen og jeg. Trak derhenad, mod noget der lignede enden af den meget lange snor, jeg lige havde reddet fra et liv midt på Hvidovrevej.

Der var ikke meget tilbage, af det der næsten havde været et nyt nøgle. Til gengæld kan jeg konstatere at bomuldsgarn godt kan tåle at blive kørt over.. det ser ud til stadig at virke.


Ikke meget tilbage af det nye nøgle


Om ikke andet er jeg sikker på, nogen har fået et godt grin – der midt på Hvidovrevej!

10 kommentarer:

 1. hihiiiii hvor er det en skøn oplevelse. Tak fordi du deler!

  SvarSlet
 2. Det var så lidt, Onkel Anne, og sikke mange smil jeg fik der - midt på vejen :)

  SvarSlet
 3. Hihihi! Jeg kan se det for mig: dame med cykel vinder garn på Hvidovrevej! Tak for den herlige historie og godt du fik tjekket garnets trafikegnethed :)

  SvarSlet
 4. Ja Mette, man kan aldrig vide hvornår det kunne være vigtigt at vide :)

  SvarSlet
 5. Og ligeså har jeg her på Ålekistevej :))

  Hihi du er sjov Pernille.

  Knuus
  Henriette

  SvarSlet
 6. Du Godeste, jeg troede det var en drøm du beskrev! Ha ha ha, du er simpelthen for sjov og jeg ville have elsket at fange dig med mit kamera lige dér på Hvidovrevej :-D

  SvarSlet
 7. Du er en modig kvinde- sådan at kæmpe for garnets liv :-)

  SvarSlet
 8. Det er godt at være lidt småtosset Henriette... I hvert fald, hvis du spørger mig :)


  Det ville du, Anita, og jeg er sikker på, du kunne have fået noget godt ud af det :)

  Losarinas mor, jeg kunne jo ikke bare lade det ligge :D

  SvarSlet
 9. Måske var den kringlede vej alpakkaen tog alligevel mere sikker...
  Måske du skulle sy dig en af dine strikkeposer i størrelse XL...
  Måske.
  Men så var jeg gået glip af dagens grin...

  SvarSlet
 10. Måske Frau Putz.
  Og tak for et grin den anden vej :)

  SvarSlet