onsdag den 17. juni 2009

Vand i låret


lavendel

Jeg ved ikke hvor almindelige knæoperationer er, men de sidste dage synes jeg der er dukket mange op, der har prøvet det før. Fælles har udsagnet været at det værste er bedøvelsen, her er jeg helt med. Ikke at det gjorde ondt – bare voldsomt ubehageligt og en følelse af spænding, der gjorde det svært at slappe af.

Følelsen af værktøjet mod knogler – eller hvad de ramte, var meget mærkelig og en lille smule ubehagelig.

Muligheden for at følge med på en skærm, fandt jeg ret spændende. Jeg havde regnet med noget grynet sort/hvid, og fik i stedet et klart billede i farver. Pæne hvide knogler og en knap så pæn flænge i minisken tonede frem, sammen med en tang, der klippede og klippede.

Det værste var da knæet skulle bøjes i en mærkelig vinkel med en lårmuskel der bare gjorde ondt til følge. Da jeg ikke kunne flytte på benet, gjorde det mere og mere ondt i muskelen og det at slappe af blev mere og mere umuliggjort.

Det viste sig så, at det slet ikke var musklen, der havde svært ved at slappe af, men snarere fordi det vand, der under tryk bliver sprøjtet ind i knæet under operationen for bedre at kunne komme til, havde fundet et hul bag knækapslen og fyldt låret med væske, med et trælår af dimensioner til følge.

Lægen blev helt ked af det og forklarede at det sker nogengange, men nok skal forsvinde i løbet af et døgn. Det er allerede væk og den umiddelbare smerte ved at gå på benet stærkt på retur.

Nu venter en uges tid med afslapning, forsigtig brug af knæet og misbrug af familien til afhentning af alt hvad jeg kan finde på fra de nærmeste butikker – eller noget :)

5 kommentarer:

  1. Godt det gik godt !
    Pas nu på dig selv og lyt til lægerne ! En uges afslapning :-)

    SvarSlet
  2. Åhr manner, du har fået the hardcore way, jeg var i narkose fire ud af fem gange. Efter den ene gang, hvor jeg kun var lokalbedøvet, svor jeg, at det skulle de altså ikke gøre en anden gang.

    Yrk, du er sej:)

    SvarSlet
  3. Losarinas Mor, jeg slapper af alt hvad jeg kan :)

    Sifka, jeg føler mig ikke særlig sej lige nu. Bedøvelsen er ved at aftage, jeg har en fornemmelse af det kommer til at gøre rigtig ondt, før det bliver godt igen - også selvom jeg har smertestillende til det værste :)

    SvarSlet
  4. Åh,altså alle de historier folk kan diske op med.... Jeg er opr. 12 gange i mine knæ og næste gang står den på udskiftning af knæene(det har den gjort i 10 år, men jeg har ikke tid). Og ingen af gangene har været ens...
    Det gør ondt lige efter, men smerten vil langsom fortage sig i takt med at du skal igang med at træne knæet op. Husk at slappe af og vær god ved dig selv. Og anskaf en lille klokken du kan ringe med så familien kan komme med alle dine ønsker :-)

    SvarSlet
  5. Shabby-Marianne, jeg ved godt at jeg er mig og ingen historier er ens, alligevel er gode råd altid rare :)
    Jeg lover at slappe af, være god ved mig selv og misbruge familien alt hvad jeg kan :D

    SvarSlet