tirsdag den 2. juni 2009

Tirsdagsmad


Tirsdag er sent arbejde og spisning. Sidste tirsdag stod en af drengene og ville gerne at vi lavede den ret, hans mor ind imellem laver, han skulle nok hjælpe. Vi valgte dog at grille sammen med Klubben i stedet.

I dag var så dagen, hvor der skulle laves mad efter mors opskrift. Jeg blev behørigt instrueret i, hvad der skulle købes. Egentlig ville han gerne have været med ude at købe ind, men et computerspil kom i vejen.

En af de andre drenge sprang på og sammen lavede de en art lasagne med pastaskruer, kødsovs og ost. Jeg holdt mig så vidt muligt helt udenfor, svarede når de spurgte, hjalp med at finde det, de ikke lige vidste hvor var, men nægtede at have hænderne i deres madlavning.

I stedet klarede jeg jordbærene til den koldskål, der blev bestilt som dessert og en råkost af gulerødder, rosiner og hasselnødder vendt i citronsaft og sukker.

lasagne

De var så sjove. Bare at lytte til. At se på dem, gjorde det ikke mindre morsomt.

Ingen tvivl om at hjemkundskabstimerne har lært dem, at det er vigtigt at vaske sine hænder. Det gjorde de – mange gange!

Løgskrællerne fløj til alle sider og efter at have brugt en halv time på at tude over løgene og hoppe forskrækket over vibrationerne fra minihakkeren, kom der gang i krydderierne. På et tidspunkt overvejede jeg alvorligt om det endelige resultat blev spiseligt, for der blev ikke sparet, heller ikke på chilien, der brænder som ild!

Madlavning tager tid, og uden den store erfaring kan det godt tage lang tid. Det blev derfor lidt senere end sædvanligt før vi kunne bænke os om bordene udenfor – det er jo blevet sommer, og så duer det ikke at sidde indenfor.

Det bedste kompliment en kok kan få, er vel at alt bliver spist. Alt blev spist. Kun et par pastaskruer lå tilbage i hjørnerne af fadene.

Fuldt fortjent, for det kan de godt gøre en anden gang :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar