søndag den 30. juni 2019

Yarn Along - Uge 26


Inden ugen for alvor er slut, kan jeg lige nå at skrive om bøger og strik.

Ugen inden sommerferien har været helt som uger inden sommerferien oftest er. Til trods for at alting ofte handler om at rydde op og rydde ud, få færdiggjort og tage det hele stille og roligt, er det ikke helt sådan ugen forløb.

I løbet af ugen nåede jeg ualmindelig mange møder - både evaluering af de grønne planer, personalemøde, og et forældremøde. Jeg nåede et kursus om kommende computersamarbejde og en del snak med børn, der havde brug for at løse konflikter.

Jeg var sent hjemme de fleste af ugens dage. Oscar kom og spiste, Anders startede nyt arbejde og jeg strikkede både i en have i Stenløse, en have i Glostrup og under den hyggeligste carport i Haslev.

Jeg nåede omkring min mor, lavede vandkamp sammen med et par fjerdeklasser og en enkelt femteklasse. Vi byggede bål og stegte snobrød i den vildeste varme og jeg var med til at sige god sommer i min kasse, der startede dagen med morgenbrød og leg i en af lærerens  have.

Jeg hørte det nyopstartede lærerband give den fuld gas, inden alle ungerne sang sommeren ind med sommerferiesangen (det er så skønt at høre en hel sal fuld af børn synge af fuld kraft), og vi voksne sluttede dagen i festlige omgivelser.


I dag har jeg vasket. Jeg tror tøjet er klar til at blive hentet, efter at have hængt i solen de sidste timer. De første tanker om sommeren, som vi stort set ikke har planlagt. er på vej, og mon ikke vi får styr på det hele i løbet af de næste dage.

















Læse:

Jeg synes faktisk Jussi Adler Olsens bog er spændende. Det kan bare ikke ses på fremgangen. På den anden side kan det godt have en betydning, at jeg tager mig selv i at gå meget sent i seng i øjeblikket - så bliver det ikke til så meget læsning.

Jeg er simpelthen mere frisk, når solen går ned og varmen aftager.

Samtidig er bogen noget tung. Derfor går den på sommerferie lige om lidt, når vi tager hjemmefra. Jeg tvivler på, jeg når at læse den færdig inden. Jeg plejer ikke at afbryde læsningen, for så at tage den op igen senere. Og jeg er lidt spændt på hvordan det kommer til at gå.

Men jeg vil gerne have noget lidt lettere læsning med på ferie.


Strikke:

Strikketøjet er også på vej på ferie. Nye projekter er slået op, og er ved at nå dertil, hvor de kan tages med når vi tager på ferie.

Lige nu strikker jeg den sidste kant på trøjen til Daniel. Jeg har ikke talt, men der er afsindig mange masker hele vejen rundt, fra den ene forkant, hen over hætten og tilbage over den anden forkant.

Det er ikke fordi der mangler meget. Måske bliver jeg færdig lige om lidt. Men det tager altså tid. Tyve minutters podcast, og det er lige før jeg ikke er nået fra den ene ende til den anden.

Daniels trøje går på ferie, når jeg ikke gider mere. Anders-sweateren er gået på ferie. Den er simpelthen for varm at sidde med. Den mangler kun et ærme og en halskant. Den skal nok blive færdig... men måske først når varmen aftager en smule.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar