mandag den 10. juni 2019

Københavns Middelaldermarked


Det er meget længe siden jeg sidst har været på Middelaldermarked. Vi snakker om det år efter år, men det bliver aldrig rigtig til noget.











I år skulle det være, bestemte jeg. Og da Daniel også udtrykte interesse, tog vi sammen derud. Det passede vist Daniel fint at komme lidt ud med barn og barnevogn. Han er græsenke i disse dage, mens Amalie er taget til Falster for at passe tolv hvalpe hos det mødrende ophav.

Det er blevet et stort marked, der sine steder er lidt for kommercielt. Men der var også mange spændende ting at se på. Jeg fik en god snak med damen, der farvede garn i kraprod, og jeg synes den oldnordiske udgave af en drejebænk med fodpedal og drivrem var fantastisk.

Oscar gad på ingen måde sidde i barnevognen, så efter at være blevet båret rundt af en far, der ærgrede sig lidt over ikke at have taget bæreselen med, fandt vi et sted med græs og nåede både kaffe og masser af leg.











Anders har indtil nu været lidt farlig, derfor blev det ekstra sjovt, da barnet pludselig helt af sig selv kravlede rundt på ham, hoppede med hjælp fra en arm og endte med at kravle op i skødet på ham og gumle løs på kanten af kaffekoppen - som heldigvis var tom.

I øvrigt var lange græsstrå et fantastisk stykke legetøj.







Vi nåede at se halvdelen af en ridderturnering, og jeg nåede at fange chefpedellen i fuldt udstyr, som en af kongens mænd. Det var godt nok ikke hans rigtige udstyr, hans rustning lå til senere brug, når han ud på eftermiddagen skulle ud og slås igen, fortalte han bagefter.

Det nåede vi ikke at se, da var Oscar gået kold og havde overgivet sig til søvnen. Jeg følte mig ærlig talt også grydeklar, men vi andre måtte holde sammen på os selv, til vi om hjem. Så chrashede jeg også på sofaen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar