søndag den 30. juni 2019

Feriestart


Ferien blev startet med en fest. En af dem, hvor der er lagt op til det helt store, mens gæsterne i virkeligheden hellere bare vil sidde ude i solen, dele en øl, og snildt kunne have klaret sig med en pølse på grillen.





Sommerfesten, der afsluttede året og startede min ferie, blev en hyggelig en af slagsen. Vi fik lækker mad, og mens jeg havde gruet lidt for selskabslegene (jeg bryder mig i virkeligheden ikke om selskabslege) viste det sig, at det havde jeg ikke behøvet.

Jo der var festlige indslag, der krævede alles medvirken, men det af den slags, som mest er hyggeligt og ikke kræver mere end man selv har lyst til.

Klokken otte ankom den bebudede DJ, som stort set fik lov at stå alene i festsalen, mens resten af festen holdt til udenfor, på den store terrasse der er et hit i udeundervisningen, men altså også når de voksne holder fest.

Det var lidt synd for den stakkels mand, men sådan blev det. Og måske skulle han have været lidt mere i sync med gæsternes musiksmag, for det lykkedes faktisk at lokke til dansegulvet mere end en gang. Bare ikke særlig længe.

Jeg gik hjem da øjnene hos en del af selskabet rullede vel meget, og glædede mig over at Louise skulle overnatte hos Berit. Det betød nemlig at jeg kunne køre med, da Louise lørdag formiddag satte kursen mod Rønnede, og gerne satte mig af i Haslev.


Jeg havde gerne selv taget til Haslev, men det var unægteligt noget nemmere at blive kørt.





I Haslev havde ByKopranen invieret Lykkefanten til at holde workshop om Balancesjalet, der ikke bare handler om at bruge løs af resterne, men også en smule om farvelære.

Dengang jeg gik på seminariet havde vi et fag, der netop hed farvelære. Undervejs skulle vi lære om valør eller farvemætning. Forestil dig farvecirklen i 3D. Nærmest som en prisme. Øverst er hvid, nederst er sort og i midten, hvor prismen er bredest ligger farvecirklens allerklareste farver.

Et hvilket som helst sted fra prismen kan skæres en trekant ud, der har hvid øverst, sort nederst og den rene farve i den yderste spids. Imellem de tre punkter er et virvar af den samme farve med forskellig valør afhængig af hvor meget hvid eller sort, der er blandet i.





På seminariet  lavede vi en hel del øvelser med farver, og specielt valør synes jeg var spændende. Vi fik udleveret A4ark med påtrykte trekanter og lille pose fuld af små farvede firkanter af papir, som  vi skulle placere på arket, så fordelingen af farve eller valør så rigtig ud.

Det var den viden der i går skulle bruges, omend i en noget anden version, da Karen underviste i hvordan Balancesjalet er bygget op og bliver strikket.

Tre timer i skønt selskab går hurtigt. Jeg strikkede løs med alt det garn jeg havde med. Undervejs kunne jeg godt mærke at det blev lidt for rodet for mig, Det var svært at sætte en finger på præcis hvad der gjorde det rodet, så jeg strikkede videre.





Hjemme igen (hvor heldige mig havde fået et lift hjem) lagde jeg farverne op igen, fjernede det, der i mine øjne rodede, trævlede op, så det jeg havde fjernet var væk, og strikkede videre.

Mit sjal bliver knap så farverigt og knap så spredt rent valørmæssigt, men jeg holder allerede meget mere af det.


Og dermed gik ferien i gang.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar