lørdag den 13. maj 2017

Fiona


Siden jeg så Rasmillas Fiona første gang, har jeg vidst at den skulle jeg strikke en dag. Da der så pludselig var babyer i farvandet, gik der ikke længe, inden den første var på pindene.

Det blev til fire. Fire piger - den første var min fætters datter, der blev døbt for godt en måned siden. Hun fik en pink udgave, der passede til den pink flodhest og mere pink udstyr. Gaven er afleveret, tænk jer selv til billederne.

Siden fik min søsters veninde en dreng. Det var ikke med i mine planer, så den blå flodhest blev afleveret uden kjole, der stadig ligger herhjemme. Endnu mangler to piger at melde deres ankomst, men det sikkert og vist at det er piger. Og nu venter et sæt af kjole og flodhest til begge to.Til efteråret dukker Fridoline op. Hvad hendes endelige navn skal være, er endnu ikke afgjort, men hendes mor kan selv hækle dyr af afrikanske blomster, og hendes far fik dumt nok meddelt, at piger ikke kan have blåt tøj på. Det afgjorde sagen, den blå kjole venter på Fridoline. Hendes mor var ganske tilfreds.

De fire kjoler er alle strikket af forskelligt garn. Alle blandinger af uld og bomuld, nogen med enkelt tråd, andre med dobbelt. Det har været superhyggeligt at strikke i små størrelser, det kedelige ved babytøj er blot manglen på babyer, når der skal fotograferes.
Design: Fiona af Sanne Bjerregaard.


Garn: CottonWool fra Garnudsalg, Best Blend fra Garni-ture og Rasmillas eget Yndlingsgarn sammen med rester fra lageret.

Jeg har brugt mellem 70 og 160 gram garn pr kjole, alt efter om den er strikket med enkelt eller dobbelt tråd.

Jeg strikkede i øvrigt Rasmillas Yndlingsgarn dobbelt (den blå), selvom opskriften antyder enkelt. Jeg synes bare det blev for tyndt.


Pinde: Alle kjolerne er strikket på pind 3 og 3½ mm - rundpind.


Størrelse: 1 årBemærkninger: Bærestykket er strikket efter opskriften - bortset fra at jeg ændrede, så knaphullerne ikke er på overfaldet, men knapperne syes på underfaldet... De fem masker blev lukket i den anden ende.

Jeg valgte at strikke en to-maskers iCord langs slidsen bag og ærmegabene, samtidig rettede jeg lidt til og tog lidt mere ind eller ud, så maskeantallet passede med mønstret hele vejen rundt. Jeg er faktisk ikke helt sikker på om jeg endte med flere eller færre masker i forhold til opskriften.

Jeg lod også være med at tage ud efter første mønstergentagelse på ryggen, for at få lige mange masker mellem mønstret hele vejen rundt - hele vejen ned.

Endelig strikkede jeg to retriller mere i kanten ved bunden og tog en maske løst af på hver anden omgang i sidesømmen, som på bærestykket. Det letter overgangen mellem ret- og vrangpinde ved kanten.


Har du lyst til at se flere billeder af kjolerne kan de findes på Ravelry. Den abrikosfarvede, den grønne og den blå.8 kommentarer:

 1. Hvor er du flittig og så smiler jeg, når du skriver du ikke har lavet særlig meget om, hvorefter der kommer en masse små ændringer. De føles helt sikkert ikke som meget hos dig, men jeg ville slet ikke turde begive mig ud i ændringer. Det viser bare hvor dygtig en strikker og håndarbejdslærer du er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, det er nok fordi det er små ændringer, som jeg bare gør - uden rigtigt at tænke over det. Det var også svært at beskrive - jeg havde glemt, hvad jeg havde gjort. Ikke noget der ændrer det samlede billede, men nok til at det passede bedre til mit temperement :)

   Jeg tror i højere grad det handler om erfaring end dygtighed - eller er det, det samme?

   Slet
 2. Jeg har aldrig i mit liv set så søde og smukke flodheste! Altså kjolerne er selvf. også super-fine, men nu gør jeg mig jo mest i drengebørn... Har du også lavet flodhestene selv?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maude. Ja,jeg har selv lavet flodhestene. De hører vist til den lidt øvede ende af skalaen. Jeg synes de er superhyggelige at lave :)

   Slet
  2. De er SÅ søde! ❤️ - laver du dem på bestilling hvis man nu skulle få behov for sådan én?....

   Slet
  3. Ja, er de ikke :)
   Der ligger så mange timer i en enkelt en af slagsen, at jeg synes det kræver en urimelig høj betalig, som jeg egentlig ikke kan lide at tage for det - så umiddelbart nej :)

   Slet
 3. De er rigtig søde. Jeg har strikket en del efterhånden og har gjort som dig med knaphuller og iCord kant langs ærmerne. Da jeg havde strikket den første var jeg ret træt af de lange vrangpinde og har strikket resten på rundpinde - og derfor også rette maskeantal til, så det passer.
  mvh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Lone, jeg glemte vist at skrive, at jeg også strikkede rundt. Noget af det skønne ved strik er, at det er nemt at ændre, så det passer til ethvert temperament og stadig ser godt ud.

   Jeg kan godt forstå du har strikket mange. De er rigtig søde :)

   Slet