onsdag den 24. maj 2017

Sidste skoledag


Kulminationen på måneders forberedelse.

Det har været en skøn dag - en lang dag - og en sjov dag. Dagen startede tidligt med morgenmad sammen med den ene niendeklasse. Dagen fortsatte i festsalen, hvor de tre klasser sammen leverede en forrygende revy. De improviserede, de tilførte, de glemte noget og gjorde noget andet, og mest af alt var det tydeligt de havde en fest.

Gårsdagens generalprøve var ellers ganske rædselsfuld - men sådan skal det vist være...

Midt i det hele invaderede vi voksne scenen. Vi havde planlagt og gav igen. Mens de store skolebørn gjorde grin med deres lærere, gjorde vi grin med dem. Det kunne have gået begge veje - heldigvis var de vilde med indslaget, og spørgsmål regnede ned over os bagefter - Hvornår har I planlagt det? Var der nogen, som vidste det? Vidste værterne det? Øvede I kun éen gang?

Efter revy, blev det tid til det obligatoriske skumsprøjt. Andre steder bruger man vand. Alle er enige om at skummet er forfærdeligt, og alle er enige om at det er det, vi gør. Det er de samme børn, der igen og igen ender henne ved de voksne med viskestykker og vand, for at kunne se igen og det er de samme børn, der år efter år provokerer de store, så de ender fyldt med skum.

Det er sjovt at se, jeg var forberedt og regnede med en del mere skum, end det blev mig forundt. For skum eller ej, er det også oftets sjovest at løbe rundt efter dem, man kender bedst.

Efter skum var der fodbold. Igen helt efter planen. I år kunne eleverne deres kram, og selvom der var mange voksne på banen, var det svært at gøre noget, når man pludselig var ene mand mod tyve afgangselever. Eleverne vandt velfortjent fem - et. Og kan gå fra folkeskolen i bevidstheden om at de slog lærerne i sidste omgang.

Klokken et var alle rene, havde været hjemme i bad, og vi mødtes igen til fælles frokost, et par taler og mest af alt den allersidste time sammen undervisere og elever. Siden tog de hjem - nu holder de fest.

Vi andre ryddede op, både efter frokosten og i festsalen, som vi bare efterlod i formiddags. Lærerne gik mod lærerværelset og muligvis en velfortjent øl. Jeg gik i klubben og var glad for at niendeklassernes sidste skoledag sjældent er sådan en med mange børn - de går også hjem i bad.

Nu har jeg lagt benene op. En skøn dag er slut. Jeg har fri i flere dage, og vejret kan trækkes lidt lettere efter de sidste dages hektisitet.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar