torsdag den 10. oktober 2013

Fredløse i skønne farver


Der er ganske simpelt ikke timer nok i døgnet for øjeblikket.


Snoninger til Daniel


Dagene haster forbi, og jeg når kun halvdelen af alt det jeg tror jeg skal. Noget skal nåes, noget bliver prioriteret og noget bliver udskudt. Også noget af det vigtige. Sådan noget der kræver en lynlås i den rigtige længde. Og skal være færdig. For eksempel.

Jeg har stadig hele dagen i morgen...

I går aftes blev der tid til en pause. Sådan en af dem i et sofahjørne med snak og the. Sådan en pause hvor et nyt projekt så dagens lys. En julegave, jeg gerne vil nå at blive færdig med.

Nu er den startet. Det er allerførste skridt.

En hættetrøje til Daniel. Jeg er faldet for Robin Hoodie, en trøje med hætte designet af Audry Nicklin og en del af en bog fyldt med strikkede litteraturgengivelser. Min udgave skal klippes op og forsynes med en lynlås. Sådan kan Daniel bedst lide det.


Snoninger til Daniel

Snoninger til Daniel


Jeg strikker med en skøn lilla. Daniel har en svaghed for lilla. Dobbelt tråd og pind fire en halv. Om jeg har garn nok, er jeg ikke helt sikker på, men jeg ved hvor jeg kan finde mere, og jeg ved hvordan to eventuelt forskellige indfarvninger kan mikses. Altså tænker jeg det nok skal blive godt.

Opskriften virker umiddelbart gennemarbejdet og flot udført. Jeg ved det ikke med sikkerhed, for jeg er sådan en, der ikke læser hele opskriften inden jeg starter. Men specielt ideen med at størrelserne ikke bare er størrelser, synes jeg er helt fantastisk.

Daniel er vist en størrelse Will Scarlet - i omkreds. Jeg tror til gengæld længden snarere skal være en Will Stutely. Min strikkefasthed er ikke helt rigtig, så med en omregningsfaktor strikker jeg derfor en størrelse Robin Hood og holder stadig fast i længdemålene til Will Stutely.

Og det er ikke nok. Diagrammerne har ikke bare numre. Nej jeg startede med Shades of the Greenwood og fortsatte med Sherwood Forrest. Når hætten engang er færdig - trøjen strikkes oppefra og ned - hedder mønsterdiagrammet Merry men.

Jeg kan ikke andet end blive i godt humør af sådan en bunke henvisninger.


Snoninger til Daniel


Og nu er tiden igen gået. Det er blevet tid til dyner, søvn og opvågnen til endnu en dag. Som også nok skal vise sig hektisk. Omend i en noget anden form.

Sov godt!

prikker

10 kommentarer:

 1. Sikke et flot mønster til en trøje !

  Lilla - jeg ææælsker lilla. Kan ikke slippe farven.
  Vil du mon røbe hvor du har købt og hvilken farvekode det er ?

  Glæder mig til at se den færdige trøje - især fordi den er med hætte.
  Drømmer om at strikke en trøje i a-linie med en stor hætte til mig selv en dag.
  Tak for dejlig inspiration og så gode billeder.
  Også en god nat til dig.
  kh Nicole

  SvarSlet
  Svar
  1. NIcole, det er Blackhill højlandsuld fra garnudsalg. dk. Farven hedder viol.

   Det lyder lækkert med en stor trøje med hætte :)

   Slet
 2. Sikke lækre farver, han har god farvesmag;-)
  Mønsteret ser ud til at blive virkelig smukt. Jeg er spændt på at se det færdige arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen, jeg er også altid spændt på at se det færdige arbejde :)

   Slet
 3. Det er da også bare en ultra-mega-fed trøje!! Jeg synes også det er sjovt med henvisningerne - tror lige jeg skal kigge lidt nærmere på den bog :-) God dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lykke, jeg købte kun opskriften på trøjen her. Der var ikke umiddelbart andre af opskrifterne, der gjorde noget for mig. Men med den gennemarbejdning jeg ser i den her opskrift, kunne jeg alligevel godt have lyst til at kigge lidt nærmere på resten :)

   Slet
 4. Du er da allerede nået langt, så julegaven bliver vist ikke noget problem. Jeg glæder mig til at se det færdige resultat i lilla.
  Jeg kunne godt være fristet til at strikke en til Andreas, men Will Scarlet bliver alt for stor til ham, så jeg må vist i gang med lidt beregninger.

  Nyd dagen. Der er ferie lige om hjørnet. For de heldige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karina, jeg tænker også jeg når det.
   Og selv den mindre Allan a Dale er vist for stor til Andreas :)

   Slet
 5. MUMS lilla er bare den lækreste farve,sjovt nok ser din viol mere lilla ud end den jeg har købt,men måske er det bare billedet som snyder lidt,min er meget mørkere ???;men så fed-jeg smutter da lige forbi og tjekker den opskrift nærmere ud,lyder spændende

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, det er svært - det der med farveindstillinger på computerskærme. På min skærm ser farven helt rigtig ud, men hvis dine indstillinger er bare en lille smule anderledes, kan udtrykket blive meget forskelligt :)

   Tjek du bare løs. Jeg synes det er en superlækker trøje.

   Slet