fredag den 15. maj 2020

A B C D E F G H...


Kan man ikke grine af andet, kan man altid grine af sig selv.

I dag lærte jeg for eksempel alfabetet - for jeg kunne det åbenbart ikke i forvejen. Eller jeg havde tydeligvis glemt, jeg kendte til det...

Og Henrik fik et godt grin.





Samme Henrik, som ser mig som en af de mest logisk tænkende på skolen (ud over ham selv). Henrik, der kan alle tabeller udenad og som seksårig, synes det allersjoveste i verden var at øve tabeller fra bagsiden af et kladdehæfte. Og så fodbold.

Nå men, historien handler mest om F og G.  Og lidt om E og H.

På skolen er indskolingen delt i to. De to bygninger ligger i skolegården, eller sådan placeret at man går gennem hovedbygningen, ud i skolegården og gennem vind og vejr over gården til en af de to bygninger.

Billedet, som er af ældre dato, har jeg fundet på DBU København, der også viser et noget nyere foto lige ovenfra, der ikke er helt så sjovt at se på.

Det gamle billede viser et par andre indskolingsbygninger end de nutidige, som er af nyere dato, men ligger samme sted i dag. Pedelboligen nederst til højre eksisterer heller ikke længere, og er i dag væk til fordel for mere parkering. Sløjdlokalet, der senere er bygget mellem D og E længerne, er ikke at se, ligesom en hel del andet ser anderledes ud i dag.


Men altså. Jeg havde en gårdvagt. Jeg skulle bevæge mig rundt om F-bygningen. Af en eller anden grund har jeg bildt mig ind - gennem mange år - at jeg ikke kan finde ud af hvilken bygning, der er hvilken. I daglig tale kaldes de ved navn, da de to indskolingsSFOafdelinger, der har til huse i bygnigerne om eftermiddagen, har navne og ikke bogstavsbetegnelser.

Så jeg var i tvivl - skulle jeg gå rundt om den første bygning, eller den anden?

Ude mødte jeg Henrik, erkendte min mangel på viden og fik et grin sammen med en forklaring tilbage.

Det viser sig nemlig - og der er her Henrik mente jeg burde være logisk nok til, at have regnet den ud for længe siden - at gymnastiksalene har til huse i E-fløjen (det vidste jeg godt), og Klubben hvor vi bor har til huse i H-fløjen (det har jeg helt styr på)....


Udskolingsbygningerne ligger mellem, og hvis man følger alfabetet...





I øvrigt var Henrik lidt i tvivl om hvor B, C og D -delene af skolen hørte hjemme. Det kunne jeg så heldigvis gøre ham klogere på...

Det er vist godt det er weekend.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar