onsdag den 13. maj 2020

Ud i det fri


- Jeg bygger en røgmaskine, så vi kan være indianere.
- Okey. Cool. Hvordan er din røgmaskine bygget op?
- Det ved jeg ikke. Det er en pind!


Mandag og onsdag er jeg sammen med 4.A. I dag var vi på tur til Byggeren, der ligger tæt ved skolen, og tilbyder udeskoleforløb for trængte klasser.

Det gør de sådan set altid, men forløbene i denne tid, er noget anderledes end de plejer at være.





Klassen er som udgangspunkt delt i to, der er to voksne og den halvdel jeg var sammen med i dag, skulle lave bål.

4.A er en ret fantastisk klasse. De siger sjældent nej, men springer ud i hvad som helst og er lette at begejstre. Bål var ingen undtagelse.

De lærte om tre forskellige båltyper - romerbålet, vikingebålet og indianerbålet, som er det sværeste at bygge op, og derfor det, de fleste valgte.

De skulle selv kløve brænde, de skulle selv bygge bålene op og de skulle selv lave ild med tændstål og birkebark.

Jeg har aldrig lavet ild med et tændstål, det har jeg nu. Det var sværere end det umiddelbart ser ud. Indtil jeg fik ild, så var det overraskende let. En oplevelse flere af ungerne også havde.





Delt i tre grupper gik de glade i gang. Da tre bål lystigt buldrede, fik de ideen at lave en ildring, og fortsatte brændekløvningen og bålbygningen.

Frokost havde de ikke tid til, og da muligheden for en pause med indbygget leg blev forelagt, ville de hellere fortsætte med bålet. Et par af pigerne snittede knive af mindre stykker brænde og bålet brændte lystigt.

Det var her omkring samtalen, længere oppe, dukkede op.

De nåede ikke hele vejen rundt, inden dagen var slut og vi skulle hjem - dog længere end mit sidste billede. Men viljen fejlede ikke noget og stemningen var fantastisk.





Jeg nåede halvanden time i Klubben, inden jeg kørte hjem og gik i brædderne. For meget frisk luft - tror jeg. Og glæder mig lidt til på mandag, hvor planen er, at tage hul på skolehaverne.

Vi starter med at gøre jorden klar - der er masser af gravearbejde at se frem til.





2 kommentarer: