lørdag den 4. maj 2019

Iris


Dengang det for alvor var koldt og tanken om forår og sommer var langt væk, ønskede Emilie sig et pandebånd. Sådan et med et twist på midten, sagde hun, og jeg vidste præcis hvad hun snakkede om.





Dengang løb mit Instagramfeed nemlig over af Iris, der netop opfyldte alle Emilies kriterier for pandebåndsønsker. Jeg kiggede kasserne med garn gennem, for at finde egnede materialer og endte med uld og alpakka - ikke det luftige mohair, der stod i opskriften, for det lå jeg ikke inde med - og satte igang.

Det tog ikke mange timer at færdiggøre projektet. Det var lige før, det tog længere tid at tørre efter opskyld og endnu længere inden Emilie havde tid til billeder, og endelig kunne tage det i brug. Det sidste blev, så vidt jeg husker, i omvendt rækkefølge.

Billederne blev taget i løbet af temmelig kort tid, på altanen, efter den ene kom hjem og inden den anden skulle ud af døren, en dag med sol.

Hun har brugt det flittigt, og efter at have været pakket væk de sidste uger med sol, er jeg ret sikker på, at hun har fundet det frem igen.





Og jo - skulle nogen undre sig, er hun gul i panden. Historien om hvordan hun var i kamp med fjernbetjeningen, der faldt fra en hylde direkte over sengegærdet i en højde, hun kun lige kunne nå, var sjov at høre og endnu sjovere at se forklaret.

Det var noget med at den faldt i lodret position og dermed fik ekstra kraft til at ramme hårdt og præcist, mens Andreas forsøgte ikke at grine alt for meget og samtidig være en smule medlidende. Det sidste var vist ikke lykkedes særlig godt...

Men det kan også være svært.

Specielt når den tilskadekommende selv har svært ved at lade være med at grine.











Design: Iris Pandebånd af Mille Fryd Knitwear.


Garn: Uld og alpakka - Knit Picks Palette i farven Marina og Petrol Blackhill Superfine Alpaca fra Garnudsalg. En tråd af hver.

I alt 56 gram - cirka dobbelt så meget af ulden, som af alpakkaen.


Pinde: 4 mm strømpepinde - rundt og rundt og rundt.


Størrelse: Jeg fulgte opskriften, der viste sig at passe perfekt.





Bemærkninger: Bare gør som der står.


Har du lyst til at se flere billeder af pandebåndet, kan det ses lige her på Ravery.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar