lørdag den 17. marts 2018

Flere små tulipaner


Jeg kørte forbi Sille og Rose på vej hjem i går. Med havde jeg en lille kjole, og med hjem havde en en endnu mindre kjole.

Den første model er blevet for lille. Den var også for varm, og selvom Sille har vasket efter alle kunstens regler, er den også blevet en lille smule mindre, end dengang den var ny og færdig. Den er også blevet brugt. Ikke mange gange, for babyen er varm og så er uld ikke helt så fantastisk som til kolde babyer.

Den nye model er stadig for stor, og både tyndere og af et mindre varmt materiale, så forhåbentlig kommer barnet til at bruge den lidt mere.Det samme barn, som har fået det mest fantastiske stykke legetøj. En hengemt pose chips, som egentlig var tænkt til nytårsaften, men aldrig blev åbnet. Silles mor havde fundet den, og givet den til Rose, som har fundet et stykke legetøj, der ikke alene siger den mest fantastiske lyd og kan moses længe - men samtidig kræver noget af kræfterne, for sådan en pose chips er alligevel lidt tung for en baby, der endnu ikke kan sidde selv - alene.

Men sidde kan hun, med hjælp. Og fryde sig over lyden af chipsposen og se både anstrengt og glad ud på samme tid, når de små arme basker og ryster posen, er hun også god til. Indholdet er næppe helt så spændende rent indtagelsesmæssigt længere, og vi grinede længe over udsigten til chipskrummer over det hele, hvis hun skulle få most den med et hul til følge.

Den tid - den sorg. Chipsposer kræver alligevel opsyn, når der leges, og skulle den gå i stykker er der både plads til et godt grin, tid til støvsugning og glæde over den tid det varede.

Design: Tiny Tulips af Knitting for Olive.


Garn: Knitting for Olives Cotton hint of Cashmere - 90% bomuld, 10% cashmere og så endda økotex certificeret. Farven hedder blåbæris.

Garnet har en tendens til at splitte og er lidt hårdt at strikke af, men føles dejligt, når det er strikket op. Der var tilbud, da jeg købte det, og det kan jeg se, der stadig er.

Jeg brugte 165 gram til den lille kjole.


Pinde: 2½ mm til kanter. Resten er strikket på 3 mm. Både rundpinde i flere størrelser og strømpepinde til ærmerne.


Størrelse: Jeg har strikket efter opskriften 9-12 måneder.

Jeg har hverken lavet strikkeprøve, eller målt efter om den passer præcist. Jeg synes ikke det er så nødvendigt i børnestrik, så længe proportionerne ser fornuftige ud. Uanset er den for stor nu, og på et tidspunkt vokser hun ind i den.Bemærkninger: Jeg kunne godt have ønsket, at der under armene blev lukket et par masker af, og syet sammen til sidst. Jeg synes det giver en bedre rummelighed og pasform i det færdige strik. Sådan er opskriften ikke, og jeg gad ikke begynde omregninger, der måske ikke ville passe, når jeg nåede halsen.

Altså gjorde jeg som der stod. Men jeg kunne godt have tænkt mig... Bare to eller fire masker.

Jeg strikkede ærmerne lidt længere, for modellen kalder på trekvartlange ærmer. Jeg synes de skulle være lange.

Har du lyst til at se flere billeder af bodykjolen, kan den ses lige her på Ravery.

2 kommentarer:

  1. Den er bare helt vildt sød! God ide at strikke ærmerne lidt længere. Glæder mig så meget til jeg også er færdig med min.....

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, det går hurtigt, når først skørtet er strikket færdigt :)

      Slet