lørdag den 2. januar 2016

En limefarvet giraf


Min mor har en svaghed for giraffer. Min farmor havde en svaghed for elefanter. Mens min farmor havde hylder fyldt med elefanter, er min mor mere behersket hvad angår girafferne, og netop derfor har jeg ikke ville belemre hende med en hæklet giraf. Heidi Bear har ellers lavet en blomstret en af slagsen.


Limegrøn giraf


Men så havde Emilie fødselsdag. Det er længe siden. Dengang det var sommer. Og mens vi sad med kaffen og bollerne og kagen fandt Emilie billeder af den hæklede giraf. Der gik ikke længe inden min mor fik meldt ud at sådan en giraf kunne godt finde bolig hjemme hos hende, og i øvrigt skulle den være limefarvet.

Dermed endte et nøgle limefarvet bomuldsgarn i kurven sammen med indkøb til gallakjole – som vi foretog længe inden saksen blev sat i stoffet. Garnnøglet kom også til at vente længe, den skulle jo ikke være færdig før jul. Havde jeg ventet lidt længere var giraffen måske slet ikke blevet limefarvet, for da den endelig stod færdig derhjemme og havde fri udsigt i det meste af en måned inden gaveindpakning ventede, kom min mor i tanke om giraffen og synes så absolut at sådan en skulle være orange.

Det er for sent, sagde jeg, og dermed vidste hun i forvejen hvad julegaven kom til at indeholde. Jeg ved ikke om hun nåede at glemme det igen – men mon…


Limegrøn giraf


Giraffen er en af de sjovere Heidi Bear kreationer. Fra de rigtige vinkler ligner den så absolut en giraf. Men fra en helt bestemt vinkel ligner den bare en trekant. Og som alle de andre dyr ser den meget mærkelig ud, inden monteringen af øre, øjne og hvad der ellers hører til.


Design: Jedi the Curious Giraffe African Flower Crochet Pattern af Heidi Bear.


Garn: Bomuldsgarn af den slags der vist hedder noget i retning af cotton8. Garnet er valgt ud fra farver i højere grad end ud fra mærke. Det er ikke så vigtigt hvor det kommer fra, det er vigtigere at farverne svinger. Giraffen er som sædvanligt stoppet med fiberfyld fra en IKEApude.

Der gik 138 gram garn til giraffen. Stoppet endte den med at veje 412 gram.


Hæklenål: 2½ mm.


Størrelse: Giraffen er 36 centimeter høj, 12 centimeter bred – med mindre der måles over de meget spredte bagben, så bliver målet nemlig 22 centimter – og har en længde på cirka 27 centimeter.


Limegrøn giraf

Limegrøn giraf


Bemærkninger: Der er ikke noget at bemærke. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Ingen ændringer, jeg lavede endda både hale og man helt efter foreskrifterne.

Okey – og så alligevel ikke. Jeg hæklede en række luftmasker og bandt om halen i stedet for en enkelt tråd.


Har du lyst til at se flere billeder af giraffen, kan den ses lige her på Ravery.


8 kommentarer:

 1. Jeg synes, det er en virkelig sød giraf. Jeg er meget fascineret af alle dine dyr, kombinationen af femkanter og sekskanter er helt unik og giver et skønt udtryk

  SvarSlet
  Svar
  1. Britt, det er nok i virkeligheden fascinationen af de forskellige former, der tilsammen kan danne så fine dyr, der får mig til at vende tilbage igen og igen :)

   Slet
 2. Hvor ER den bare sød! Tænk, at giraffer kan være limefarvede på en så naturlig måde....

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, jeg synes den blev rigtig god :)

   Slet
 3. Sød giraf med en flot farve.

  SvarSlet
 4. Jeg er vild med den - hun kan noget hende Heidi!!

  SvarSlet