fredag den 22. januar 2016

På med pindene


Da jeg sidst i sidste uge vågnede fra tornerosesøvnen, der indtil da havde ligget som en tung dyne, dukkede lysten og overskudet til strik op igen. Et igangværende projekt blev forholdsvis hurtigt afsluttet og venter kun på godt vejr og fotograf.

Andre projekter kaldte ikke på samme måde. Det gjorde til gengæld en gammel drøm. Siden jeg første gang så Sidsel J. Høiviks Crazy Kjole har jeg haft et ønske om at en dag… Det er længe siden Bettina kom med opskriften. Hun havde været heldig at falde over en flok hæfter sat billigt til salg, da en butik skulle rydde op, og hapsede lynhurtigt det med opskriften på Crazy Kjolen til mig.

Siden har jeg set den ligger gratis til download på nettet. (Her for eksempel.)


Stribestrik

Stribestrik


Samtidig med strikkelysten og forvisningen af den evige søvn, dukkede også så meget energi op, at jeg endte med at sidde vågen en hel nat. Jeg prøvede virkelig at sove, gik i seng, læste, vendte og drejede mig og læste igen, inden jeg gav op. Det var den nat jeg besluttede at nu skulle det være.

Med udgangspunkt i Rasmillas Yndlingsgarn sad jeg midt om natten og fandt farver, jeg mente (og håbede) ville passe sammen i levenede live. Jeg bestilte bare et enkelt nøgle af hver, gav plads til en lang forsendelsestid og ventede med længsel inden det endelig ankom i onsdags. Lige præcis samtidig med at det igangværende projekt blev færdigt.

Farverne viste sig at være helt rigtige. Jeg troede længe at de skulle have være mere grønne, men da jeg sad med de grønne på skærmen, blev det ikke helt rigtigt. Jeg hældte mere mod de mere blå – omend petroleumsfarvet af enhver art bestemt indeholder grønt. At der skulle være natur og brun har jeg vidst hele tiden. Jeg kan godt lide farver, men det skal ikke blive for voldsomt.

At jeg dermed endte med en model, der kommer til at lægge temmelig nær originalen, det kan jeg godt leve med. Jeg synes jo faktisk originalen er rigtig flot.

Jeg startede med skørtet. Tænker at jeg dermed kan sjusse mig nogenlunde frem til hvor mange flere nøgler jeg skal bruge. Om de fremtidige ender med helt samme indfarvning er ikke så vigtigt. Med de mange striber kjolen består af, vil farveforskelle alligevel ikke gøre det store.


Stribestrik


De mange striber giver også mange endehæftninger. Jeg tænker det vil være en fordel at hæfte hvert stykke for sig, inden næste stykke strikkes. Jeg kunne selvfølgelig strikke dem ind, men den teknik er jeg ikke imponeret af. Jeg vil hellere hæfte alle enderne selv.


Men jeg kan jo også godt lide montering.


8 kommentarer:

 1. Kære Pernille
  jeg plejer at læse dine indlæg færdig før jeg eventuelt tjekker dine links til mønstre el.a. Det havde jeg så ikke fået gjort denne gang. jeg kiggede på forskellige versioner af kjolen og tænkte " Nej hvor er de fine og hvilke farver mon Pernille vælger?"Jeg havde fuldstændig overset at du allerede havde lagt billede på af starten på kjolen og skulle lige til at skrive noget om det, da jeg blev afbrudt.
  Senere vendte jeg tilbage og fik nær-læst og opdagede at du allerede er i gang. Det burde jeg have opdaget straks!
  Jeg synes du har valgt fine farver og er meget spændt på at se din færdige kjole engang i løbet af året.

  SvarSlet
  Svar
  1. Evi, sådan er det nogen gange :)
   Jeg er også spændt på resultatet. Den ene af de valgte farver havde jeg liggende herhjemme, og da jeg nåede dertil hvor der skulle bestilles mere, viste det sig at farven er udsolgt. I min skuffe ligger endnu et par farver, der kan stoppes ind, og en mulig udskiftning er bestilt.
   Jeg tænker at det som nok går. Der sker alligevel så meget i den kjole, at et par farveskift ikke vil betyde det store :)

   Slet
 2. Dejligt strik i smukke farver, jeg er heller ikke fan af strikkehæftning, der er også noget afslappende/afsluttende i at hæfte ender. Fortsat god søndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, dejligt at jeg ikke er den eneste, der synes at endehæftning kan være afslappende :)

   Slet
 3. Den bliver da fin den kjole ;-)
  Nu fik jeg læst dine mange indlæg fra i år, er helt vildt bagud med at læse blogs.
  Det er noget af en omgang du har været igennem, men dejligt at høre at du er begyndt at komme op til overfladen igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Trine, og jeg er også vildt bagud.
   Jeg det er noget af en omgang, men det skal nok blive godt :)

   Slet
 4. Uh hvor bliver den fin. Skønne farver. Jeg får helt lyst til at lave en nederdel efter det mønster. Har i hvert fald nok Supersoft farver til at dække behovet, tror jeg :-)
  Og super service fra Rasmilla. Dejligt når en garnbutik har lyst til at gøre det lille ekstra for kunderne.
  KH Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Karina, det vil blive en fin nederdel, så kom du bare i gang. Så kan vi se, hvem der bliver først færdig ;)
   Ja, du kan tro jeg blev glad, da servicen viste sig at være så høj - jeg kommer helt sikket igen.

   Slet