fredag den 1. januar 2016

Overdrivelse fremmer forståelsen


Nytårsaften var helt som jeg helst vil have den. Uden det store, god mad, tosomhed og tid til det hele. Jeg gik tidligt i seng, og sov overraskende længe. Sådan skal det åbenbart være på en første januar.

Da jeg endlig fik stablet mig på benene, tændte jeg for nyhederne som kørte i baggrunden, mens jeg ryddede det sidste op og tænkte tanker om at hente cola og chips til tøserne, når de senere ville dukke op.

Oprindelig var planen at Emilie efter arbejde i går skulle tage til Fyn og holde nytår i selskab med Josefine. De havde store planer om tøsehygge, bobler og god mad. En gang i løbet af onsdag blev planen lavet om. Nu kom i stedet Josefine til København, de samledes med to andre af pigerne fra husholdningsskolen og holdt i stedet fælles nytår et sted i Farum. Der er ingen grund til at tage tilbage til Fyn allerede i dag, så Emilie ville hjembringe Josefine, når de engang fik øjne og tog hjemad.

Mens jeg tullede rundt fortalte speakeren i mit fjernsyn pludselig om en brand i en butiksarkade i Rødovre. Jeg kunne ikke umiddelbart af de mørke billeder gennemskue hvor i Rødovre, og samtidig kunne jeg slet ikke placere en butiksarkade nogen som helst steder i Rødovre. En arkade i forbindelse med butikker er i mit univers noget med overdækning og butikker på begge sider. Det eneste jeg kunne komme i tanke om var Stationscentret, der brændte for længe siden og endnu ikke er bygget op igen.

Måske Nørrekær tænkte jeg, inden Anders var stået op, billederne blev vist anden gang og det pludselig slog os at det var vores egen lokale indkøbsmulighed det drejede sig om. Og her gik jeg og planlagde indkøb af cola og chips til pigerne…

Noget nysgerrig og med brug for frisk luft, trak jeg i tøjet og gik derned. De informationer pressen kunne komme med, virkede ikke for alvor overbevisende, og jeg fik lyst til at se med egne øjne. Og forhåbentlig få både cola og chips med hjem.

Jeg måtte gå tomhændet hjem. Men jeg fik fastslået at nyhedernes oplysninger er en smule overdrevet.


Det lokale butiksstrøg


For at starte med arkaden. Jo der ligger seks – syv butikker på række. Inklusive en bodega, et festlokale og en frisør. Der har højst sansynligt været en hel del udrykningskøretøjer til stede, og det har sikkert også været voldsomt. Men der er ikke nogen kiosk. Branden er startet hos grønthandleren, som ligger yderst. Jeg synes ikke en grønthandler ligner en kiosk. Men mig om det,.

Jeg forestiller mig at bageren der ligger mellem grønthandleren og Fakta formentlig har taget skade, men at skrive at Fakta er blevet raseret er måske lige i overkanten. Der var åbent til Fakta. Et skilt lod alle forstå at der er lukket i dag. Indenfor gik folk rundt, og alting så helt fint og pænt ud. Om taget over har taget skade skal jeg ikke kunne sige, ligesom jeg ingen anelse har om hvorvidt der er røgskader på lokale eller varer. Det kunne der godt være. Og det giver faktisk rigtig meget mening at lukke i dag og holde status over situationen.

Men raseren – det vil jeg ikke kalde det.

Tøserne kunne heldigvis selv, og hentede cola i en anden Fakta på turen fra stationen og hjem.


farver213

prikker

2 kommentarer:

  1. Hej Pernille jeg tænkte på dig da jeg hørte om branden i Rødovre. Det er godt at høre fra dig selv at det ikke var helt så slemt som det lød til i nyhederne. Allerbedst at ingen kom noget til. Rigtig godt nytår til dig og din familie kh. Evi

    SvarSlet
    Svar
    1. Evi, jeg var lige ved at tro, at hele blokken var brændt ned. Nu var det kun en enkelt butik branden gik ud over, så håber jeg bare indehaverne har forsikringer og så videre i orden, for den ene butik åbner vist ikke foreløbig.

      Slet