mandag den 11. august 2014

Første dag på mit nye arbejde


Med ny skolereform, lukning af Caféen og omrokering i Klubben mødte jeg op i dag til noget der mest af alt føles som et nyt arbejde. Kollegerne er de samme, men rammerne er noget anderledes.


Boldbanen


Selvom jeg har arbejdet i over ti år på samme sted, og i tæt samarbejde med Klubben, er jeg noget nær en novice når det kommer til alt det praktiske i Klubben. Min viden om hvordan der tages imod efter skole, reglerne i Hobby eller hvordan der lukkes når dagen slutter kan ligge på et meget lille sted.

Jeg forestiller mig, at jeg hurtigt kommer efter det, for selvom det er nyt er det også trygt. Mindre trygt var det at stå over for en niendeklasse og skulle agere skolepædagog. Det var spændende og udfordrende. Der blev arbejdet igennem, og aftaler undervejs blev overholdt. Det skal nok blive godt.

Med seks forskellige klasser i løbet af en uge skal det helt sikkert nok blive spændende at være i skolen. Og med lige så mange forskellige teams, der skal samarbejdes med, skal det også nok blive meget forskelligt hvordan arbejdet i klasserne kommer til at foregå. Jeg tror på det bliver godt, også der hvor samarbejdet kommer til at være mindre gnidningsfrit.

En ting er teori, en anden er praksis. Allerede i dag kunne vi se problemstillinger, der kan give hovedbrud over de kommende uger eller måneder. Ting er til for at løses. Vi skriver lister, snakker sammen og inddrager ledelsen, når vi for alvor kan sætte ord på.

Afvekslende kunne godt blive overskriften for mit nye arbejde. I dag startede jeg med at glædes over gensynet med kollegerne efter ferien, jeg stillede op til fællesfotografering sammen med resten af skolens ansatte, jeg snakkede med den ansvarshavende lærer for min mandagsklasse, var sammen med den samme klasse og endte med at hygge i Hobby sammen med Klubbens små nye tredieklasses piger.

I morgen skal jeg møde den ene af mine tre ottendeklasser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar