søndag den 26. juli 2009

Til bunds


Martin Beck

En pludselig indskydelse fik mig til at tage en flaske med vand med, da Emilie og jeg for flere timer siden gik i kælderen med vasketøj.

Kælderrummet, som jeg længe har drømt om at rydde op i, fik endelig en tur. Jeg samler og får aldrig smidt ud. I dag røg det hele!

Ud med drømmen om flere børn – det løb er kørt forlængst, så hvorfor blive ved at gemme! Ud røg barndommens dukke, der ikke kan mere og ingen håb er for. Ud med de sidste 10 års fastelavnsdragter, der har været brugt og brugt igen og ingen længere gider bruge. Ud med det hele!

Jeg er ikke færdig, selvom jeg godt kan bilde mig det ind. Det store træk er taget, tilbage venter alle de småting, der ligger pænt på hylder og ikke optager helt så meget plads. Det bliver en anden dag, lige nu er jeg godt tilfreds.

Jeg sporede nu ingen glæde, da jeg ringede efter forstærkning til slæbet mod containeren!

Tøsebarnets vasketøj blev klaret undervejs og lige nu sidder jeg med en noget forsinket frokost og glæder mig til at kunne tage den kasse, jeg fandt allerinderst inde og vidste indeholder guld, der ikke bare kunne tages i øjesyn i en kold og beskidt kælder.

Den venter nu i stuen og allerede nu har jeg spottet et par af bøgerne fra ungdommens yndlings-krimiserie.

2 kommentarer:

  1. Det er guld; Sjöwall og Wahlöö ! 10 bind !
    Krimiserien Beck har hentet inspiration fra dem.

    SvarSlet
  2. Det er nemlig guld, Losarinas Mor. Desværre mangler der tre bind, min mor havde dem allesammen, så hvor de sidste tre blev af, ved jeg ikke. Måske jeg skulle ud og lede efter dem antikvarisk :)

    SvarSlet