onsdag den 1. juli 2009

Hvad bliver det til?


Andefod
Gårsdagens leg med fedtsten fortsatte og blev for mit vedkommende færdigt i dag.
Det er skønt at se både drenge og piger gå løs på stenene med en iver, der skal ledes længe efter. Nogle har masser af tålmodighed, mens andre helst skal være færdige, inden de får begyndt.
Mange spændende figurer har set dagens lys. Mit projekt startede ud med at forfine stenes egne former, grave lidt dybere, der hvor det lige ville se godt ud og efter at have fjernet godt halvedelen af det oprindelige stykke sten, åbenbaredes noget der med god vijle ligner en muteret andefod.
En pukel blev til endnu en tå, hælen lettere at balancere på og med varme og voks, skiftede farven fra den neutrale grålige til et under af grøn og rød, der skifter lige der hvor tæerne bliver til klør.
Underneden er den helt rød og jeg forundredes over at det lige lykkedes mig at ramme den grønne sten i bunken af gullige, der alle havde samme farve.
Vi fortsætter i morgen, skønt mængden af råmateriale i løbet af dagen svandt kraftigt ind og planerne om hele ugen måske nok må fraregnes fredag, for med den fart, er der ikke mere tilbage efter i morgen.
Helt sikkert et projekt der tåler gentagelse og som også appelerede til drengene, der ellers ofte er sværere at fange interesse hos.
Under andens fod

2 kommentarer:

  1. Det har jeg ikke prøvet siden min ungdom men jeg får helt lyst når jeg læser med her hos dig. Jeg synes dit lille vedhæng er meget smukt og måske behøver det ikke ligne noget for at være godt.

    SvarSlet
  2. Marina, jeg har heller ikke prøvet siden min skolegang. Det har været rigtig lækkert at arbejde med og faktisk kan jeg bedst lide det der ender med ikke at ligne noget :)

    SvarSlet