søndag den 2. april 2017

Tre glade flodheste


I fredags var vejret skønt, og inden jeg ramte arbejdsmatriklen gjorde jeg holdt på kirkegården og havde en fest sammen med de tre færdige flodheste.

Jeg valgte det lille murede vandhul med trædesten ved den uredte del af stedet. Her plejer at stå et par bænke, men mon ikke de har været sat væk for vinteren? Der var ikke meget vand i dammen, men stenene var tørre og de tre glade flodheste gjorde sig til.

De er første led i barselsgaver til fire piger. Den første lille pige er allerede ankommet og den sidste venter forhåbentlig længe nok til at jeg når at hækle en flodhest mere. Den sidste skal være blå, jeg har valgt farverne, men ved jeg kommer til at mangle et nøgle af den ene. Der går nok ikke længe inden jeg kommer i gang, for den skal jo laves, og jeg kan sagtens gå i gang, selvom der er for lidt garn.

Sammen med flodhestene strikker jeg kjoler i matchende farver. Det går hurtigt at strikke kjoler i babystørrelse.


Design: Happypotamos the happy hippo af Heidi Bear.


Garn: Karen Klarbæk økologisk bomuldsgarn. Flodhestene er stoppet med fiberfyld fra en IKEApude

Der går cirka 145 gram garn til en flodhest.


Hæklenål: 2½ mm.


Størrelse: De færdige flodheste vejer lige knap 500 gram. Det varierer lidt afhængig af hvor meget fyld, jeg har fået stoppet i. Færdige har flodhestene en længde på 36 cm, en bredde på 15 cm og de er cirka 17 cm høje.

Bemærkninger: Var flodhesten ikke til en baby ville jeg have sat glasøjne i. Men for at babysikre er midten af øjenblomsterne sorte. For at give liv til ansigtet har jeg trukket øjnene sammen som opskriften forklarer med sort garn, men altså uden trinet med at sy øjne i.


Har du lyst til at se flere billeder af flodhestene, kan den ses på Ravery. Den lyserøde, den pudderfarvede og Minty Fresh, som Anders kalder den grønne.2 kommentarer:

  1. De er vel nok fine dine flodheste og så smukt at se dem i deres "naturlige" element. Det var en super ide du fik at fotografere dem der Pernille

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Evi. Jeg har siden set at bassinet er fyldt op med vand igen. Bænkene var ikke sat frem endnu, men mon ikke det kommer? Det er sådan et hyggeligt sted :)

      Slet