fredag den 14. april 2017

Barkformationer


Jeg roder rundt i dagene, og synes at nu må det snart have været lørdag. I går for eksempel. I går kunne godt have været lørdag.

Det var det ikke. I går var torsdag og påskefrokost sammen med skønne mennesker. Midt i det hele, og med en pludselig indskydelse, fandt jeg på at tjekke op på togtider og sidste afgange. Og så fik jeg travlt.

Sådan en skærtorsdag kører togene ikke hele natten. Til gengæld mødte jeg glade mennesker hele vejen hjem. Både gruppen af unge, der skulle i byen, og var i tvivl om de skulle stå af på Valby eller Nørreport. Jeg skyndte mig at fortælle dem, at toget stoppede ved Hovedbanen, og så var beslutningen noget lettere.

På Langgade station stod tre unge gutter, jeg fulgtes med ned ad trappen. Mens jeg stillede mig op og ventede på natbussen, spurgte først den ene om 9A mon kørte her. Det gjorde den desværre ikke, den kører ellers lige hjem til os. Natbussen standser heldigvis ved samme stoppested, så jeg var godt hjulpet.

De tre gik videre, den ene vendte om, og skulle bare lige være helt sikker på, at de stod på Valby Langgade. Det kunne jeg bekræfte, de ønskede en fortsat god aften og forvandt. Ikke længe efter kom bussen, og hjemme blev jeg mødt af en frisklavet kande varm the.

Slet ikke nogen dårlig afslutning på den skøn, og til sidst noget kold aften.På kirkegåden den anden dag mødte vi en busk. Det var egentlig ikke busken vi gik efter, men bænken lige ved siden af. Jeg ville nemlig gerne sidde ned, mens jeg konfererede med min telefon om turen fra Bispebjerg til Papirøen.

Jeg kiggede telefon og Anders' øje blev fanget af busken.

En fin busk med fine små lyserøde knopper, der sikkert bryder ud i lige så fine blomster inden længe. Men med mærkelige udformninger på grenene. Bark der vokser sjovt.

Den fine busk så ikke ud, som om det gjorde ondt på den. Den så ikke ud til at lide overlast. Men vi blev nysgerrige. Hvorfor gør den det? Hvad er det for en busk? Skal den se sådan ud?

Er der nogen, som kan lette vores nysgerrighed?
6 kommentarer:

 1. Intressant bark
  ja det om at huske det helligdage kørsel i disse dage.
  god påske

  SvarSlet
 2. Det er en vingebenved, der har de sjove grene. Den får også de fineste grønne blade, som bliver flot ildrøde sidst på efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Margit, sjov det er den :)

   Slet
 3. Hvilken busk ! Den måtte gerne gro hos mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, du må ud og lede efter en vingebenved :)

   Slet