lørdag den 22. april 2017

Årets første rigtige besøg i haven


Jeg har været forbi en enkelt gang, og Anders har allerede skudt sæsonen i gang, men i dag var første gang vi sad i solen - endda ved et bord.

Berits far og hans kæreste har fået nye havemøbler og det gamle godt brugte bord-bænkesæt af den tunge slags har vi fået lov at overtage.

Bordet med de opslagne sæder stod i haven ved det lille hyggelige kolonihavehus i Brøndby. Jeg cyklede. Blot en halv time, så var jeg fremme. Anders tog bussen (busserne) og nåede at gå forkert, så jeg ventede længe alene i haven. Godt jeg havde strikketøjet med.

Jeg nåede at overveje både for og imod, for sådan et bord med påsatte bænke er ikke kun tungt, det er også både stort, bredt og uhåndterligt. Hvordan bakser man lige sådan et ud af en have, forbi et lille hus, en smal havegang og gennem en helt almindelig størrelse låge.

Det viste sig slet ikke at være noget problem, og inden længe stod bordet midt på den lille grusvej uden for huset - huset ligger som det sidste på vejen, så vi mente godt vi kunne tillade os at lade det stå der. Det viste sig at håndværksmæssig erfaring er godt, og tunge samlede borde og bænke er langt mere håndterlige på højkant.

Solen skinnede, vinden blæste koldt og jeg endte med at finde mine vanter frem, inden den bestilte 3x34 dukkede op. Den hyggelige chauffør kunne heldigvis både have bord og cykel med, og så lagde vi ellers fra og blev sat af helt nede ved volden hjemme i Rødovre.En tur gennem skoven senere, kunne vi sætte os ved bordet, nyde solen og vejret i krogen i haven, der tager godt af for vinden. Det var næsten helt varmt at sidde der. Jeg fandt strikketøjet frem igen, Anders hev noget ukrudt op, vi snakkede lidt om planer og nød synet at de bristemodne tulipaner, æbletræet, der skyder lystigt og de skønne ternede vibeæg.

Egentligt havearbejde blev det ikke til, for Anders savnede kaffe. Altså pakkede vi os sammen igen, sagde farvel til det nye bord og begav os hjemad igen. Sådan en relativ kort udflugt endte med at tage lidt over fire timer.

Nu mangler vi kun at finde en eller anden hyggelig plante, Berits far kan plante i sin have, som tak.
2 kommentarer:

  1. Hvor dejligt, er plads til meget strik, kaffe, kolde drikke og masser af hygge om sådan et bord.

    SvarSlet
    Svar
    1. Marianne, vi skal nok nyde det, når varmen for alvor dukker op :)

      Slet