torsdag den 31. december 2015

Babelfisk


fisk1


Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er glad for at hækle dyr af blomster i forskellige former. Det er heller ikke nogen hemmelighed at jeg er ret glad for de designs Heidi Bear laver (selvom jeg stadig synes hun mangler en kat. Bare en lille bitte løve for eksempel). Og derfor er det heller ikke nogen hemmelighed at jeg griber enhver mulighed for at prøve nyt af.

Der er ganske få af hendes opskrifter som jeg ikke har lyst til at lave. Men nogen gange sker det alligevel. Hjerterne – for eksempel. Nogen gange er der opskrifter, som jeg ikke umiddelbart har behov for at lave. Men sådan et behov kan pludselig opstå.

Tilfældet var at Daniel skulle have gaver med til en pakkeleg. Jeg lovede beredvilligt at hækle grydelapper. Og en fisk. For hvornår får man ikke lige brug for en fisk. Og jeg havde ikke prøvet fisken af før…


fisk6

fisk5


Det er en fin lille fisk. Og det gik hurtigt at blive færdig. Jeg var bare ikke helt tilfreds med halen. Det irriterede mig lidt at den sidste sekskant på ryggen fulgte med op i halen, når nu femkanterne på undersiden stoppede så fint og gav en meget bedre facon til en fin og buet hale.

Jeg kunne ikke gøre det anderledes. Daniel fik fisken med, den blev vundet af en kollega, og så vidt jeg ved hænger den nu og pynter over puslebordet hos et barnebarn. Slet ikke et dårligt sted at hænge for en fisk.

Men den der hale. Den gjorde noget ved mig, og tanker blev til ideer. Ideer som var nødt til at blive prøvet af. Og sådan gik det til at Annelise oven i julesokkerne også blev udstyret med en fisk. En fisk der endte med en meget finere overgang mellem ryg og hale og som, så vidt jeg har forstået, ikke er helt sikker på om den måske er en flyvefisk.

Og med fisk nummer to, fik jeg læst opskriften rigtigt og endte med fine foldede finner.

fakta
Design: Babelfeesh African Flower Crochet Pattern af Heidi Bear.


Garn: Bomuldsgarn og måske endda en smule glimmer. Begge fisk er som sædvanligt stoppet med fiberfyld fra en IKEApude.

Der går cirka 40 gram garn og to øjne til en fisk.


Hæklenål: 2½ mm.


Størrelse: Jeg har glemt at måle dem, men jeg vil gætte på at de er cirka 15 centimter lange, og temmelig buttede.


fisk11

fisk12


Bemærkninger: Den lilla fisk var første forsøg, og bortset fra den manglende korrekte læsning af finnebeskrivelsen, helt efter opskriften. Nej finnerne skulle ikke have været fyldt ud…

Den røde og grønne fik et løft. Dels blev finnerne denne gang lavet efter planen, dels lykkedes det mig at få overgangen mellem ryg og hale til at makke ret. Parallelogrammerne eller romberne fra de små stjerner viste sig at fungere – sådan cirka – perfekt.

Jeg udskiftede den øverste sekskant mod halen med to firkanter fra stjernemønstret. Det gav en langt pænere overgang til halen, men gjorde også ryggen en smule mere lige end originalen, der buer noget mere.


fisk5-2


Personligt synes jeg det er vigtigere at halen er pæn, end at ryggen buer. Det sidste hjælper finnen heldigvis fint med at dække.


Har du lyst til at se flere billeder af fiskene, kan den lilla ses her og den røde og grønne lige her på Ravery.


farver212

prikker

4 kommentarer:

  1. Det er nogle aldeles dejlige fisk, du har produceret. Det lyder som en rigtig god placering over sådan et puslebord.

    SvarSlet
    Svar
    1. Britt, det tænker jeg også :)

      Slet