mandag den 18. marts 2019

Garnbanko


Jeg kan ikke erindre, at jeg nogensinde har været til Banko. Jeg har spillet banko i klassen og på skolen og andre mindre steder, men jeg har aldrig været til Banko.





Det var jeg i lørdags. Knitwork slog i samarbejde med DGI-Byen dørerne op til Garnbanko i den store gymnastiksal. Trehundrede og halvtreds strikkende damer deltog og det var superhyggeligt og overraskende stille undervejs.

Jeg havde taget Bettina under armen og vi mødte flere vi kendte i hallen. Vi vandt ikke noget, men havde nogle hyggelige timer, hvor strikketøjet blev motioneret, mens det med snak måtte vente til en anden gang.

Alle præmierne handlede om garn - hovedpræmien var ikke bare et cruise til Oslo, men også adgangsbiletter til Oslo Strikkefestival. Det ville jeg ikke have haft noget mod at vinde, men det skulle jeg ikke.

Andre præmier var poser fulde af garn. Jeg kan godt blive lidt i tvivl, om værdien af sådan en præmie. Det er helt sikkert lækkert garn, men tænk nu hvis man går hjem med poser fulde af garn, der på ingen måde falder i ens smag. Lækkerhed eller ej.

Og med de tanker, var det helt okey at jeg havde trukket de plader med numre der vist var hoppet ud af posen, eller i hvert fald gemte sig godt. Også selvom der blev rystet brikker undervejs.





Vi spillede flere spil med helt almindelige Bankoplader og tal, der er nemme at overskue. Men midtvejs skiftedes taktik og et enkelt spil med Knitworks egne spilleplader fulde af garn-, hækle- og strikkerelaterede udtryk blev delt ud. Her skal tungen holdes lige i munden. Men det er også sjovt.

Der arbejdes på nye plader og nye udtryk. Alt for mange plader var ens og flere gange havde flere Banko på samme tid. Det nåede på et tidspunkt at give anledning til en smule overophedning. På de nye plader skal der både nye udtryk til, men også luges ud i de gamle. Feltet En ret drejet sammen gav for eksempel salen et godt grin. På den anden side er gode grin ikke at fornægte.

Det var som sagt en hyggelig aften, og vi gider godt igen en anden gang.

Også selvom vi ikke vinder noget.





2 kommentarer:

  1. Var du også der? Ja, det var mægtig hyggeligt, men jeg var nu heller ikke meget ked af at jeg ikke vandt. Jeg tror nu godt jeg kunne dukke op igen.....

    SvarSlet